L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.140
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:29.035

dijous, 9 de juliol del 2020

L'Ajuntament inicia la neteja de la "platja natural" i protegida com a zona de cria del corriol entre Padur i Xeraco


L'Ajuntament de Tavernes ha iniciat els treballs de neteja del tram de platja no urbanitzada i que esta qualificada com a "platja natural" que s'estén entre la Plaça de la Safor i el canal que ens separa de la platja de Xeraco.

Aquest tram de platja, catalogada com a "platja natural" està inclosa dins d'una zona LIC (Lloc d’Importància Comunitària Europea), espai de gran valor mediambiental pels ecosistemes i la biodiversitat de fauna i flora que alberga, i això a més implica una protecció especial i li imposa un conjunt de restriccions que afecten a les tasques de neteja, que no es poden efectuar en profunditat a partir de l'1 de juliol i fins el 31 d'octubre.


La neteja que s'efectua ara per ara consisteix en l'arreplegada d'objectes dipositades per la mar, sobre tot en època de temporals i en especial les canyes que des del Xúquer vénen a dipositar-se a la nostra platja arrossegades pels corrents marins en sentit sud.



Unes tasques que s'estan realitzant majorment a mà amb ajuda de màquina,  amuntegant aquestes canyes i alguns altres elements que, cal dir, no provenen ni estan abocats per la mar, sinó deixats sobre l'arena pels humans de manera irresponsables, i on es poden vore restes d'envasos, botelles de plàstics i algun que altre pot de beguda, tot ben recent.


Aquesta zona no urbana de platja està afectada per una de les normes més estrictes, com és la total prohibició entre el 15 de març i fins el dia 1 de juliol de treballs de neteja i altres activitats, sobre tot amb ús de maquines, que poden resultar molestes i afectar la nidificació del corriol camanegre. Els punts de nidificació - l'ocell nia directament sobre l'arena - s'han de protegir i la norma contempla l'establiment en l'època indicada d'una franja de 15 metres des del peu de duna per a la seua protecció.



Niu i pollets de corriol

El corriol camanegre (Charadris alexandrinus), està catalogat com a vulnerable en el Catàleg Valencià d’Espècies de Fauna Amenaçada, i te un dels nuclis reproductors més importants avui dia en aquest tram de "platja natural" i no urbanitzada de la platja vallera.

Exemplars adults