L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 17 de juliol del 2020

Els horts escolar als centres educatius com a eina educativa per a fomentar el respecte al medi ambient


La regidora de Medi Ambient de Tavernes, Mònica Palomares", de Compromís ha valorat com a molt positiu el fet que tres CEIPs públics de la localitat disposen d'hort escolar remarcant que són "una eina educativa molt valuosa perquà fomenta el respecte medi ambient, el coneixement de la sostenibilitat, permet gaudir d'aliments cultivats pels propis escolars i valorar les seues propietats organolèptiques. Els beneficis que s'obtenen en els col·legis quan es munten horts escolars són molts".


.En aquest context, la regidora ha valorat i ha lloat la tasca que du a cap l’alumnat de l’especialitat de jardineria del "Taller Et Formem" en col·laborar en els treballs de neteja, condicionament i manteniment als horts escolars dels col·legis CEIP Sant Miquel, CEIP Divina Aurora i CEIP l’Alfàndec. El CEIP Magraner no disposa de zona de terra per implantar aquesta experiència.


La regidora ha remarcat que "perquè aquest tipus d'iniciatives siguen viables es requereix la implicació dels xiquets, els professors i els pares. Si volem que els xiquets canvien els seus hàbits nutricionals i valoren els aliments saludables, una horta escolar ha de ser contemplada dins del programa de l'educació". És per això que ha donat molt de valor i ha fet un reconeixement de la implicació de la comunitat educativa per fer possible l'experiència.