L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 28 de juliol del 2020

L'Ajuntament du a cap tasques de fumigació contra el mosquit tigre al poble i platja


L’empresa contractada per l'Ajuntament de Tavernes per a efectuar al llarg de l'any el control de plagues ha estat al llarg de la setmana efectuant tasques de fumigació contra el mosquit tigre en el poble i la platja. L'Ajuntament vol ajudar a eradicar una
plaga  per evitar evitar les molestes picadures, que en alguns casos poden ser causa de  transmissió de infeccions com el Dengue, Zika o Chikungunya, entre altres.


El nostre territori passa per una situació de risc amb la combinació d'augment de temperatures dels darrers dies i l'existència de llocs amb aigua, que són caldo de cultiu perquè puga produir-se el procés de creixement de larves i conversió en insectes.


I eixe procés de reproducció és el que vol tallar l'Ajuntament de Tavernes mitjançant el tractament d’aquells llocs que poden ser els propicis per al seu creixement i desenvolupament, encara que en tot el tocant al mosquit tigre, i ja ho hem dit en algunes ocasions, nosaltres podem també ajudar amb actuacions des dels nostres habitatges. Sense oblidar que el mosquit tigre no és d’hàbits nocturns només, sinó que ens pot picar tot el dia i el seu vol es quasi arran de terra.


Recordem les recomanacions: evitar l’entollament d’aigua en cossiols, zones d’abeuratge d’animals domèstics, plantes ornamentals o l'aigua en terrasses o jardins, perquè sol pondre els ous en zones de molt poca aigua, i el desenvolupament de les larves és cosa de poc de temps.

Podeu llegir aquest cartell i les recomanacions.