L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 25 de juliol del 2020

Josep Llàcer es confessa: "Sempre he actuat des de la màxima honestedat mirant el bé general de l’esport de Tavernes, mai cap particular".

Josep Llàcer, de Compromís, ha deixat la regidoria d’Esports després de 9 anys de dedicació al món de l’esport valler. La nova configuració del govern municipal ha obligat a canvis en  les delegacions de govern, i una de les àrees que canvia de responsable de gestió és l'esportiva.

Hem començat la nostra xerrada recordant els 9 anys de dedicació, aquells primers anys amb tota la problemàtica sorgida de la situació de ruïna econòmica en que estava l’Ajuntament, la impossibilitat de realitzar inversions durant vora 7 anys, el tindre les mans nugades per a fer les obres que demanaven els clubs i que, moltes vegades, resultava difícil de comprendre en els esportistes que no podies invertir i els havies d’explicar el Pla d’Ajust i les exigències del govern de Rajoy de Madrid...


Marquesines i seients al Vergeret

És així senyor regidor?

Dit així en pla senzill, sí. Però la gestió municipal exigia molts esforços, i les explicacions a allò que semblava una falta de gestió, quan realment era falta de diners, van ser moltes. Es va imposar haver de suplir la mancança de recursos,  per una política de proximitat, de consens entre els clubs i les entitats esportives d’allò que podíem fer i no, i vam  haver d’apagar algun foc, eixos problemes que de vegades sorgeixen  en una població com Tavernes, tan esportiva, i amb tants clubs, directius i esportistes.


Festa de l'Esport 2019

Una tasca profitosa gràcies també al bon equip de tècnics i empleats municipals.

He de reconèixer la gran col·laboració que sempre he tingut des dels clubs, però també com a responsable últim de la gestió,  vull reconèixer el treball dels tècnics municipals, sempre al meu costat a l’hora de preparar i organitzar tot el que han estat les activitats esportives, però també als operaris municipals, amb una gran tasca, sempre tenint a punt les instal·lacions municipals, ajudant i fent possible que els esportistes gaudiren de la practica de l'esport.

Circuit de calistènia

Moltes, moltes activitats programades a l’any, de tot tipus, per a tota la ciutadania... les recordem?

Crec i així sempre ho manifeste que Tavernes és una ciutat que té l’esport gravat al seu ADN. Això s’ha plasmat en un conjunt d’activitats on Tavernes va ser pionera a la comarca, com l’Escola de Jocs i els Jocs Extraescolars. Fora de l’activitat esportiva, diguem-ne federada, des de la regidoria d’Esports sempre hem considerat  l’esport com a una eina educadora i formadora de ciutadans, en el cas dels menuts els hem ajudat en la recerca de l’esport que puguen practicar al llarg de la seua vida, i en el cas d’altres activitats com la Cursa de la Dóna, el dia de l’arbre o la Cursa Cicloturista per la Valldigna, per exemple són una mostra clara que hi ha també una faceta social, de formar en la igualtat i en el respecte entre els sexes, o en l’estima de la Valldigna i del medi ambient...

Hem organitzat desenes i desenes d’activitats durant tot l'any al pavelló municipal, cas de la gimnàstica de manteniment, les classes de pilates, dirigides a gent més major... Tantes i tantes, moltes en col·laboració amb altres regidories, que podríem estar hores parlant-ne.

Reforma i millora del trinquet

A banda de les organitzades pels clubs federats...

Ací destacaria el recolzament al cent per cent a l'esport base dels distints clubs, així com la col·laboració que sempre hem donat  a les desenes i desenes de proves esportives de tota mena que han organitzat els clubs esportius.  El teixit associatiu de Tavernes és un dels pilars fonamentals i una insígnia que ens definix com a poble i que fa poble. Són activitats que moltes vegades no es podrien dur a cap sense eixa col·laboració públic-privada. Els membres de les associacions fan un gran treball i dediquen un fum d’hores de manera desinteressada per tirar endavant els esdeveniments i l’Ajuntament també col·labora al màxim  en cedir instal·lacions, tindre-les a punt, fer que les infraestructures siguen vàlides. Realment és una tasca que moltes vegades no és veu, però que els clubs coneixen i pense que també valoren. Això ha fet que Tavernes, gràcies també al treball dels clubs, estiga a l’alçada de ciutats molt més grans, i siguem un referent,  almenys quan a l'organització d'esdeveniments esportius.


Canvi calefacció Camp de Futbol i pavelló

Hi ha també l’ajuda econòmica directa amb els convenis...

Sí, sí, és una altra qüestió que també anava a referir-me. Per a un Ajuntament immers en el conjunt de problemes econòmics que vam tindre fins el 2018, crec que el govern municipal ha fet un gran esforç per estar sempre al costat dels clubs, clar que dins de les nostres possibilitats, i mai no s’ha paralitzat ni ajornat la signatura de convenis que han estat de gran ajuda econòmica per al bon funcionament dels clubs i organització de diverses activitats de totes classes.

Això representa una despesa important, però tots els veïns i veïns ham de ser conscients que a més dels convenis, l’Ajuntament dedica una quantitat molt important de despesa en la gestió i manteniment de les instal·lacions esportives, així com les obres de millora que s’han realitzat i les que tenim en el pensament per a un futur pròxim com per exemple la millora de vestuaris en el camp del Vergeret.

Pistes atletisme Vergeret

Parlem de les instal·lacions esportives, de les obre dutes a cap en aquests anys...

Obres de millora i de manteniment sempre en calen en les instal·lacions esportives, i sóc sincer quan dic que, dins de les possibilitats de despesa en que s’ha mogut la regidoria d’Esport, crec que hem fet una bona tasca.

De manera ràpida i sense entrar en massa detalls s’han realitzat millores en els vestidors i sistema de depuració bombes de la piscina municipal descoberta, s’ha millorat l’entrada general al Camp de Futbol, s’han executat unes instal·lacions d’entrenament d’atletisme al Vergeret, s’ha millorat la megafonia i els marcadors del Camp de Futbol, del Pavelló Carlos Pellicer i del Vergeret, s’ha actuat en la tribuna i els serveis de Vergeret, s’ha canviat el sistema d’aigua calenta per a tot el poliesportiu i camp de futbol, s’ha actuat en les pistes de frontó i en el mini-trinquet, s’han instal·lat els desfribil·ladors, s’ha canviat la bomba d’extracció del camp de futbol... a banda hem instal·lat un circuit de Skate park, circuits de calistènia en poble i platja, una tirolina en la platja, on també hem actuat en la millora dels campets de la Goleta....


Inici cursa cicloturística per la Valldigna

No deixa la regidoria d’Esports amb  una certa recança per no estar encara canviada la gespa artificial del camp de futbol o no estar en funcionament la piscina coberta?

Són dos dels projectes, i no ho dic com a regidor d’Esports, sinó també com a govern de Compromís, que ja ens hauria agradat vore’ls acabats.

El canvi de gespa està en les darrers qüestions administratives i crec que és qüestió de dies que s’inicien les obres. No tardarà massa en ser una realitat.

Quan a la piscina coberta.... Tot el mon coneix què va passar i com per una pèssima gestió i mala adjudicació, el 2011 la concessionària va entrar en fallida econòmica i es va judicialitzar tot el projecte i obres. No és hora ara de recordar tots els problemes judicials i derivats del concurs de creditors, però la ciutadania de Tavernes ha de ser conscient, ha de saber que Tavernes no era propietària de la piscina, i per revertir la situació i que tornara al poble haguérem d’iniciar un procés judicial que finalment va donar la raó a l’Ajuntament.

La sentencia a favor és de finals del 2018, i durant aquest temps ens hem hagut de dedicar a valorar l’obra executada, liquidar amb la concessionària,  preparar el projecte d’acabament d’obres... Som els més interessats en acabar la tasca que iniciarem, però Tavernes ha de saber que els tràmits administratius són lents, i a més, els mirem en lupa perquè qualsevol detall no retarde més la solució final. Puc ben assegurar, i també com a responsable d’Urbanisme, que li dediquem molt de temps i esforços.

Campets Vergeret

Ens deixem alguna cosa?

A grans trets, pense que no. Sí que vull dir que sempre he actuat des de la màxima honestedat mirant el bé general de l’esport de Tavernes, mai cap particular. He dedicat tot el temps que ha pogut a impulsar l’esport, he acudit sempre enllà on s’ha reclamant la meua presència, he procurat recolzar i donar suport personal a tots als actes esportius, he intentar sempre complir la meua tasca com a regidor, el millor possible, i si en alguns casos no ho he aconseguit,  o alguna persona pensa que he arribat a fallar, els presente les meues disculpes.

També vull agrair tota l’ajuda i col·laboració que he tingut dels clubs, i estic segur que mantindran amb la meu successora el mateix esperit de col·laboració per tal que l’esport a Tavernes siga un referent, i tinga tanta embranzida com fins ara.