L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 25 de juliol del 2020

FESTES SÍ, FESTES NO: La bola de cristall.


El passat mes de maig, la portaveu del PP presentava una moció al plenari on demanava a la Generalitat  indicacions, recomanacions i criteris per a les festes majors  de cada localitat i de Tavernes. També  quines  activitats  i/o  espectacles  i  baix (sic)  quines  condicions  o formats  s'estima  que  podrien  donar-se,  de  cara  a  la  preparació  i  organització d'un   programa   festiu municipal,   en   el   cas   que   eventualment   pogueren preveure's”. La moció no va rebre el suport de cap dels altres grups municipals. .

La moció -  es pot comprovar en el web municipal -  no s’havia redactat per a Tavernes, era un “còpia i enganxa” d’un text del cap i casal, on està firmat el 29 d'abril. Excepte a l’encapçalament,  no apareix per a res el nom de Tavernes, i ni es va molestar modificar el text i incloure el nom de Tavernes, encara que fos per dissimular.

Se li va dir en el plenari, tant pel PSOE com per Compromís, que les autoritats del Ministeri de Sanitat i de la Conselleria han dictat desenes i desenes de normes i decrets d’actuació davant la Covid-19, que regulen espectacles i actes festius, i només cal seguir-los.

Però la portaveu del PP, erre que erre, ara torna a la carrega, ho fa amb un aprofitament polític partidiste  dels greus moments que vivim: reclama un protocol a l’Ajuntament per decidir si celebrar o no les festes patronals.

La bola de cristall

Falta menys de dos mesos per a festes. Si la portaveu té una bola de cristall, on vore el futur, ens ho hauria de dir als vallers i valleres. Si no, haurem d’esperar perquè una cosa està clara: allò que avui és blanc, demà serà roig i igual a setembre pot ser negre, i ben negre. Toquem ferro.

Passe el que passe, estem segurs, ben segurs, que les autoritats sanitàries (de Madrid i de València) a partir d'ara, amb els rebrots, indicaran les mesures de cada moment.  Voler ara un full de ruta per al futur, no és voler donar cap solució. Les mesures s’hauran de prendre amb el temps ja damunt, analitzant i valorant la situació en aquells dies. És dur però és així i estem segurs que els partits que no recolzaren la proposta del PP confiant en les mesures sanitàries dels governs, actuaran amb total responsabilitat, trellat i prendran les decissions que asseguren la salut dels vallers i de les valleres, si finalment hi ha festa major.

Estem segurs que tots els partits, dins de la incertesa de l’evolució de la pandèmia, estan oberts a unes possibles festes amb actes més reduïdes, controlades, no multitudinaris... i, pensem, es podran mantindré exposicions, concerts amb limitació d’aforament,  igual cinema a l’aire lliure o algun espectacle reduït a la Plaça Major i a la plaça de Rafel Chirbes, com ara es fa en el “Balco de la Cultura”. Sempre amb les màximes mesures de seguretat. Com cal.

L’Ajuntament celebrarà sessió plenària a l’agost i, suposem que com sempre, el tema de les Festes Majors serà un punt de l’ordre del dia. I allí s’hauran de prendre decisions, eixes que el PP ja està reclamant conèixer abans d’hora i sense passar pel plenari.

Pensem si no serà un muntatge – no seria la primera vegada que no han respectat el plenari i s’han avançat en la premsa-   i així quan es prenga una decisió dir als veïns: veieu, si no ho hagués demanat el PP en la premsa, segur que a hores d’ara encara no haurien decidit res de res. Una vella tàctica.

¿Quin trellat té demanar a dos mesos vista, uns  protocols d’actuacions per a festes i decidir sobre seguretat sanitària amb el temps que corre i tal com avancen els esdeveniments, en que cada dia la situació és diferent i les mesures també? I amb unes normatives des de Sanitat, clares, precises i concretes.