L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 29 de juliol del 2020

Las regidoria de Medi Ambient instal·la caixes-nius en col·laboració amb el CETV i el Taller Et Formem


La Regidoria de Medi Ambient, que dirigeix la regidora de Compromís Mònica Palomares, en col·laboració amb  el Centre Excursionista de Tavernes (CETV) i l’alumnat del taller Et Formem han continuat la instal·lació d'un conjunt de caixes-niu  per facilitar la nidificació d’ocells i ratpenats amb seguretat.

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament en promoure aquesta activitat confia en, a més de facilitar la nidificació d'aus i ratpenats, ajudar a reduir  la utilització de productes químics com a únic mitjà en el control de les poblacions d'insectes. Cal recordar que moltes aus i ratpenats nidifiquen als forats dels arbres, però en llocs on no abunden, les caixes-niu poden compensar aquesta mancança i permetre’ls fer allí els seus nius.

La regidora Mònica Palomares segueix la col·locació de les caixes-niu

Tal com vam informar en l'inici de la tasca, les caixes niu elaborades pel Centre Excursionista estaven essent col·locades per l'alumnat del Taller Et Formem en diferents indrets de la ciutat i del terme municipal. En concret la previsió que ja vam anunciar era: Passeig Colon, Mur, Calvari, Senda de la Cova del Bolomor, Ullal, Torre de Guaita, Parc del Molló, Avinguda de la Marina i Parc dels Vents. Les caixes han estat fixades a una alçada entre 2 i 5 metres per evitar l’accés dels gats, altres animals o actes de vandalisme.

Aquesta iniciativa, que té un caràcter transversal quan als objectius i les entitats implicades, té com a finalitat principal facilitar a les aus i ratpenats llocs on construir els seus nius i així poder gaudir totes i tots de la seva presència i dels beneficis que ens proporcionen. No oblidem que les aus insectívores i els ratpenats ens deslliuren de gran quantitat de mosquits, que tantes molèsties ens produeixen.

Col·locació de caixes-nius en parcs urbans

La regidoria de Medi Ambient, a partir de setembre, quan es reinicie el curs escolar, seguirà amb aquesta col·laboració amb el Taller Et Formem i CETV per fer possible la instal·lació de més caixes niu a tots els centres escolars de Tavernes.