L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 24 de juliol del 2020

La XXVI Fira de Sant Jaume s'inaugura amb un compliment escrupulós de les mesures de sanitat


Ahir es va inaugurar la “XXVI edició de la Fira de Sant Jaume” pel diputat de Turisme de la Diputació de Valencia Jordi Major que estava acompanyat per l’alcalde de Tavernes, Sergi Gonzàlez, presidint la totalitat de regidors del grups municipals de Compromís, PSOE i Ciudadanos, a més de la fallera major de Tavernes Cristina Martí i representant de la Junta Local Fallera (foto superior) i amenitzat pels sons tan nostres del tabalet i la dolçaina de l'Escola Valldigna.

La massiva presència dels regidors d’aquestes formacions cal considerar-la com un recolzament a aquesta activitat econòmica i turística en un temps difícil de pandèmia, en el qual algun partit dels considerats majoritaris demana-exigeix accions des de l’Ajuntament per  impulsar l’economia i turisme local, però després a l’hora de recolzar les poques accions que permeten les circumstàncies,  no li donen cap de suport amb la seua presència.


El diputat Major i l'alcalde Gonzàlez complint els protocols sanitaris

La fira d’ahir, totalment atípica dins de les XXVI edicions que ja portem, s’iniciava amb grans mesures de seguretat que continuaren al llarg de la jornada i que continuaran fins el dia 26, previst de tancament. Tant Major com Gonzàlez, i la resta de la comitiva oficial, compliren el protocol de seguretat: presa de temperatura, hidrogel sanitari i identificació per estar localitzats de forma immediata en cas de necessitat.

Visita als estands firaires

A partir d’aquest moment, i sense el tall protocol·lari de la cinta com altres anys – les circumstàncies manen- les autoritats iniciaren un recorregut pel circuit de la fira, completament marcat per senyals al terra visitant els estands i comentant les circumstàncies particulars de cada estand amb els personal que atén les visites.



Compliment pels visitants de les mesures sanitàries com a norma general

I tal com hem explicat en altres noticies la fira enguany ofereix modificacions substancials,  entre elles  el canvi d’ubicació per la circumstància de la Covid-19, que l’han traslladada al llac de la Goleta, molt menys parades de venta i amb molta més separació per complir les recomanacions higièniques, i control total de l’aforament, quan a protocols sanitaris i també quan al nombre màxim que pot haver dins del recinte per tal de poder guardar la distancia social, com també es podia vore la separació de cadires ja preparades per al concert de “Three Cool Cats” de  la vesprada i nit. Al llarg de la vesprada el degoteig de visitants va ser continu, però no es va produir cap aglomeració.

Després de la visita protocol·lària als estands, la disparada d’una mascletà  que encenia la fallera major de la ciutat, Cristina Martí,  obria oficialment les activitats d’una fira de Sant Jaume, més senzilla que altres anys i on les activitats musicals i d’oci han quedat molt reduïdes per la situació de crisi sanitària.

La Fira continuarà avui divendres, i entre les activitats programades cal indicar la projecció de la pel·lícula musical de culte “Grease” amb entrada limitada i fins completar aforament. Demà dissabte, a partir de les 20 hores, tindrem una batukada "per la igualtat", ja que l'Ajuntament vol aprofitar també una activitat com és la fira per mantindre present el component reivindicatiu i també serà el torn del cinema infantil amb la projecció de “Trolls”, amb entrada limitada a l’aforament.

 El darrer dia, diumenge, com a cloenda d’activitats, serà l'actuació de la batukada “Vall Tu-ka” de Tavernes i disparada sobre la mitja nit d’un castell de focs d’artifici de Pirotècnia del Mediterráneo.