L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 19 de juliol del 2020

Un monument-memorial recordarà els represaliats no identificats en prova ADN De la fossa comuna 112 de Paterna


"L'Associació de Familiars de represaliats de la Fossa 112 de Paterna", que presideix la vallera Carme Gómez,  va organitzar i celebrar ahir una reunió en l'escoleta de la platja de Tavernes.

La associació va convidar expressament a la reunió a la regidora de Memòria Històrica, Noe Alberola, de Compromís, perquè com a persona que ha gestionat les subvencions dels treball fins ara, explicara el treball i les gestiones del govern de Compromís de l'Ajuntament de Tavernes des del 2018.

Els familiars reunions van acordar per consens que siga la regidoria de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Tavernes qui, com fins ara ha fet,  inicie els tràmits per sol·licitar la subvenció de la Diputació que permeta continuar amb la denominada Fase 3, on es contempla el projecte i l'execució d'un memorial de record d'aquells afusellats pel franquisme que no hagen pogut estar identificats dins dels treballs que actualment es troben en la Fase 2.

Reunió informativa dels treballs de la Fase 2

Els reunits acordaren que les persones que no puguen ser identificades a través de les proves ADN, siguen homenatjades i recordades en el monument funerari-memorial que acollira les seues despulles en el lloc que ocupava la Fossa 112 al cementeri de Paterna. Els cossos identificats positivament - actualment hi ha 10 entre ells 3 veïns de Tavernes del total de 98 persones enterrades en la fosa- s'enterraran en la seua localitat d'origen, al costat dels seus familiars.

Familiars davant la fossa 112 abans de l'exhumació

Per tal d'ajudar als experts en les proves d'ADN i facilitar la identificació de més persones, l'Ajuntament de Tavernes ha autoritzat i realitzarà exhumacions de les restes dels familiars directes dels represaliats vallers que queden per identificar, entre ells l'alcalde de Tavernes Vicente Gómez. Així els antropòlegs forenses podran arreplegar mostres ADN de les restes de fills i filles, amb la qual cosa s'ampliarà les possibilitats d'una identificació positiva.

La implicació de l'Ajuntament de Tavernes a través de la regidoria de Memòria Història ha estat notable des del primer moment en que va començar el procés d'exhumació i identificació dels represaliats de la Fossa 112. De fet, ha estat sempre l'Ajuntament qui ha gestionat i aconseguit per a l'associació les subvencions que han permés executar tots els treballs realitzats en la fossa comuna 112 des del 2018.


Treballs en la fossa 112

La regidora Noe Alberola va expressar als familiars presents el compromís i recolzament ferm de l'Ajuntament de Tavernes perquè aquest capítol tan amarg per als familiars es tanque aviat, es dignifique la seua memòria i que no es quede en l'oblit les històries que hi ha darrere de cada una de les víctimes.