L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 24 de juliol del 2020

IMPORTANT: Nova normativa i sancions per incompliment de les mesures sanitàries


El Consell ha aprovat un decret-llei en el qual es contemplen les multes per incomplir les mesures sanitàries establides per la Generalitat Valenciana. Les multes poden oscil·lar entre els 60 i els 60.000 euros, i tot seguit us indiquem la nova normativa que classifica les infraccions en lleus, greus o molt greus.

Infraccions lleus: amb multes de 60 fins a 600 euros

-   - Multa per no portar màscareta o portar-la de manera inadequada entre 60 i 100 euros. Recordem que l'ús és obligatori en la via pública i en l’espai tancat d'ús públic, quan no és possible mantindre la distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres.

-   - A les terrasses dels bars i restaurants s’ha d’usar la mascareta excepte quan s'estiga consumint. Quan hàgem acabat, hem de portar-la posada.

-   - Es consideren infraccions lleus en locals oberts al públic: no complir els límits de l'aforament del local (si no suposa risc de contagi i/o afecta a menys de 15 persones). No informar els clients de l'horari, la distància mínima i l'ús obligatori de la mascareta en les seues instal·lacions.

-    - Els locals han de complir les mesures d'higiene i prevenció. La infracció serà lleu si el risc de contagi afecta a menys de 15 persones.

-    - Saltar-se la quarantena en les persones que hagen estat en contacte directe amb casos positius o l'incompliment del confinament establert.

 

Infraccions greus: amb multes de 601 a 30.000 euros, podent-se acumular fins a 300.000 euros.

 - No complir l'aforament als locals oberts al públic, sempre que no estiga dins d’una mesura lleu o molt greu.

- Organitzar reunions o festes, públiques o privades, amb aglomeracions que no deixen complir les mesures sanitàries i la distància personal en els locals.

- No separar les taules segons la norma de Sanitat en locals i terrasses.

- No netejar i desinfectar les entrades i eixides del local i els espais de trànsit de persones.

- No complir les mesures d'higiene i prevenció davant la Covid-19 quan es pose en risc a més de 15 persones.

-  Incomplir l'aïllament domiciliari per als qui hagen donat positiu en coronavirus.

 

Infraccions molt greus: amb multes des de 30.001 a 60.000 euros, podent-se acumular fins a 600.000 euros

- No complir amb l'aforament i amb risc de transmissió per a més de 150 persones.

- Si  s’incompleix l’aforament i damunt es troben en el local persones majors de 65 anys o menors d'edat.

- Organitzar reunions o festes, públiques o privades, on no es poden dur a terme les mesures sanitàries de prevenció i estiguin majors de 65 anys i menors d'edat.

- Impedir i/o negar-se a col·laborar en les inspeccions del compliment de les mesures.

- No inhabilitar la pista de ball.

- No complir amb les mesures sanitàries quan el risc afecte a més de 150 persones.

- L’incompliment reiterat de l'aïllament domiciliari o el confinament per als positius si suposa un greu risc per a la salut pública.

- Els establiments oberts al públic poden a més sumar sancions que deriven en la clausura del local i inhabilitació de l’activitat.