L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 31 de juliol del 2020

BONA NOTÍCIA PER A TAVERNES: Diputació inicia el tràmit d'informació publica del projecte de millora del Cami Reial

La  Diputació de València ha iniciat el procés d’informació pública del projecte “Condicionament i millora del Camí Real de Tavernes a Xeraco, antiga CV-605 (programa de millora de camins d’interés territorial)” (mapa superior). El projecte ha estat anunciat en el BOP i de la seua lectura hem sabut que té un valor de licitació de  546.472,08 euros i un termini previst d’execució d’obres de 4 mesos.

L'alcalde de Tavernes, Sergi González, tal com ací vam publicar en el seu dia, va anunciar que l'anunci de la millora era imminent com a fruit i resultat de les gestions i reunions que amb els responsables de carreteres de Diputació havien mantingut en nom de l'Ajuntament els membres de l'aleshores govern de Compromís, representat pel mateix alcalde i pel regidor d'urbanisme Josep Llácer.


Imatges del projecte publicat per Diputació

El projecte de la millora del Cami Reial (objectius, dades tècniques, treballs a realitzar, valoracions, etc i etc) en el document de més de 500 pàgines que es pot consultar a la seu de carreteres del Carrer Hugo de Moncada, 9 de València o en aquest enllaç:

 http://www.dival.es/carreteras/content/proyectos-en-informacion-publica

 Les gestions dutes a cap per Gonzàlez i Llàcer (de Compromís) s'ha concretat en aquest projecte que, segons el document indicat, durà a cap un projecte que millorarà el tram entre les rotondes de la platges de Tavernes i Xeraco. Amb caràcter general, tot el tram previst gaudirà d'una nova pavimentació, millora general i senyalització de la via, encara que mantindrà per ara la seua consideració de via pecuària,  però amb la novetat que podrien circular tots els vehicles sense excepció a 30 km/hora màxim. De totes aquestes novetats i compromisos, Sergi González, va donar una complida informació al Consell Agrari Local en la reunió de juny.

Tram a Tavernes

En el cas específic del terme valler, les gestions del govern de Compromís amb Diputació van acordar que s'executaria un nou asfaltat del del Camí Reial, i es milloraria i netejaria de la séquia que discorre al seu costat en el terme valler, amb una reparació de les eixides d’aigua per evitar inundacions, es repararà i millorarà el pont sobre el Vaca, on s'instal·laran noves baranes i es senyalitzarà de nou tot el tram.

Tram a Xeraco

Cal indicar que encara que inicialment la via no perdrà el caràcter de "pecuària" i mantindrà la velocitat a 30 km/hora mentre tinga eixa consideració, la Diputació ja estudia canviar-la i preveu desafectar tot el tram de manera que passe a tindre la consideració de carretera i la Natzaret-Oliva esdevinga una gran carretera turística en córrer al costat de la costa. Per això caldrà buscar una alternativa, i convertir en via pecuària alguns dels camins locals de Tavernes i Xeraco, cosa en la que ja treballa Diputació.