L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 20 de juliol del 2020

Una experiència novedosa i molt interessant: "L'Escoleta de Conciliació en temps de la Covid-19" per a xiquets de 3 a 12 anys


L’escoleta acull a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys, i s’ha muntat sobre la base primera de la seguretat,  on els xiquets i les xiquetes gaudeixen d’activitats on l’entreteniment i la diversió estaran garantits, a més de ser una preparació cap a eixa “normalitat nova” que sembla serà l’obligada en tornar a les classes a setembre, si no hi ha cap desastre col·lectiu per la Covid-19 de nou.

La regidora de Serveis Socials, Noe Alberola, en arribar a la meitat de mes ha visitat l’escoleta on ha comprovar que les activitats segueixen l’objectiu i programació prevista i com les activitats, per exemple de teatre i la de contes, segueixen els paràmetres establers d’educació no sexista i igualitària.


La regidora ens ha explicat que “totes les activitats s’organitzen en grups reduït, per edats, i també les activitats són reduïdes però  interactuant, per exemple els tallers del divendres es planifica en grups menuts, on l’argument es desenvolupa a peces, cada grup prepara un trosset i al final  del recogut el conte es munta i es conta entre tots” .

Un aspecte que no s’oblida és el tractament de la igualtat i la diversitat, i en les activitats de “Teatre” i “Contes per la Igualtat”, les princeses es casen amb el príncep, si volen casar-se, i també poden matar al drac com ho fan els prínceps.


És un any diferent per la Covid-10 i hem apostat per una “normalitat” , que les famílies  tinguen eixe suport de cara a l’entrada a setembre. Els xiquets i xiquetes  ja estan aprenent eixa normalitat que serà la de les aules en la tornada a setembre.  S’ho passen bé i els monitors estan motivats i els  xiquets estan integrats dins de l’objectiu d’integració i conciliació,  que pretenem des de Serveis Socials” ha indicat Noe Alberola.

Els xiquets i xiquetes assistents  aprenen de forma rutinària els hàbits de seguretat i noves normes sanitàries que sembla ser, haurem de seguir durant molt de temps i sobre tot a partir de setembre: desinfecció de mans en entrar, presa de temperatura, desinfecció de sabates... una “nova normalitat” que els xiquets assoleixen de forma natural i rutinària.