L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

diumenge, 19 de juliol del 2020

La llum va tornar a la nostra platja amb un extraordinari castell de focs d'artifici


Tavernes, i com Tavernes les platges de Xeraco, Gandia, Miramar i Oliva a la nostra comarca, i fins a 15 municipis en total a la "província" de València es van il·luminar a les dotze hores d’anit amb el llançament de castells de focs artificials, disparats de manera simultània amb un objectiu concret: “omplir de llum aquests moments obscurs que vivim en la societat a causa de la pandèmia de la Covid-19”.

Un espectacle que tenia com a nom general per a tots “Torna la llum”, dissenyat per l’Associació de Fabricants Pirotècnics valencians (Piroval) amb l’ajuda de la Diputació de València de 300.000 euros.

Tavernes, com la resta de localitats, va efectuar la disparada d’un castell on es van usar 500 kg de pólvora, en un espectacle que va durar 10 minuts i que va resultar d’una gran bellesa i harmonia en el ritme del llançament, que va incloure les noves games cromàtiques i que hem intentat arreplegar en les fotografies que publiquen.

El ritme continuat i frenètic que els centenars d’espectadors reunits en el Parc del Nord i tots els carrers adjacents de la Platja de la Goleta poguérem gaudir es va aconseguir gràcies al treball conjunt de 80 tècnics i artesans pirotècnics que havien preparat els 15 castells i on es va usar el sistema exclusiu de sincronització Pyrodigital. 

Els castells de la Safor des de la platja de Tavernes

El ritme continuat era realçat pel constant bombardeig de color, palmeres de tota mena i salzes de colors que il·luminaren la nit de Tavernes i de la resta de pobles de la comarca, mentre el final apoteòsic a semblança d’una gran mascletada feia que els aplaudiments començaren inclús abans de l’acabament.