L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 28 de juliol del 2020

"Àngels i dimonis" exposició "Art d'Arena" de Bernat Roman que es pot visitar al llac de la Goleta

Ahir es va inaugurar al parc del Llac de la Goleta l’exposició d’escultures de l’artista local Bernat Roman que du com a títol genèric “Àngels i dimonis" . Aquesta exposició patrocinada per l’Ajuntament està muntada l’aire lliure es podrà visitar fins el dia 2 d’agost.

Bernat Roman ens presenta un conjunt d’escultures, peces úniques confeccionades amb un material únic, exclusiu i patentat "Arena de Playa", a les quals no els afecten les inclemències de l’oratge i, fins i tot, poden estar submergides sota l’aigua.


Com el mateix autor ha assenyalat  "Art d’Arena" naix de la passió per la mar i les meravelloses platges de la nostra Mediterrània, i sobre tot, de la inquietud de voler fer alguna cosa diferent, i el resultat d’aqueixa iniciativa artístico-creativa s’ha plasmat en aquestes escultures.

Una exposició de gran format  a l’aire lliure, amb la qual Bernat Roman assoleix la seua passió d'exposar a espais lliures i oberts, i en aquest cas, ho fa en un esplèndid paratge natural que li serveix alhora de teló de fons de les escultures i de marc de l’exposició: el llac urbà de la Goleta.

Un bon lloc per unir tot allò que volen ser les escultures de Bernat: la fusió-contacte amb l’aigua, la terra, el vent, la gespa sobre la qual descansen les escultures i tot el conjunt, rebent la carícia humida i càlida de la brisa mediterrània, car l’exposició es troba nomes  a un centenar de metres i oberta a voramar.


Contemplar les escultures de Bernat Roman és endinsar-nos en el procés creatiu personal de l’autor i que – pensem -  té, per a tots i totes, un valor comú: recordar-nos la nostra infantesa i els nostres somnis d’infants, plasmats en tants i tants castells i figures que hem fet a voramar, amb l’arena mullada com a element que obria la nostra imaginació i fantasia, fins que alguna ona ens tornava a la realitat aplanant aquella arena que havíem treballat amb les mans.

La mostra ens fa comprendre el valor plàstic que l’autor ha sabut donar a un material senzill, que esdevé tan noble com el marbre per expressar-se artísticament gràcies al tractament que li dóna al material perquè siga perenne i durador. Com també ben durador volem que siga l’èxit de Bernat Roman, tant en aquesta faceta artística com en altres,  on destaca amb força per la seua voluntat, enginy i innovació.

La nostra enhorabona.