L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dissabte, 18 de juliol del 2020

Tavernes, junt a altres 15 localitats valencianes, dispara avui a les 23'59 hores un castell de focs d'artifici


Tavernes és una de les quinze localitats valencianes que, de forma simultània, avui a les 23'59 hores dispararan un castell de castells de focs artificials en un històric espectacle pirotècnic conjunt organitzat per Piroval sota el nom de "Torna la Llum" i que subvenciona la Diputació de València amb una ajuda de 300.000 euros. L'objectiu es contribuir a la reactivació del sector després de la crisi de la COVID-19.

La presentació de "Torna la Llum" es va realitzar fa uns dies al pati dels Scala de la Diputació amb l'assistència de l'alcalde valler, Sergi González, juntament amb altres alcaldes i alcaldesses dels municipis que acolliran l'espectacle pirotècnic. 

A Tavernes, tal com ja vam avançar fa uns dies, el castell de focs artificials es dispararà avui a les 23'50 hores en el Parc del Nord (pistes esportives de la Goleta), amb una durada aproximada de 10 minuts. Piroval (Associació de Pirotècnics de la Comunitat Valenciana) emprara entre les 15 localitats participants un total de més de 7.000 quilos de material pirotècnic.

El president de la Diputació, Toni Gaspar, significava en la presentació que “el litoral valencià tornarà a il·luminar-se per a recordar a totes i tots els que s'han quedat en el camí”. El president Gaspar, va indicar també que “des de la Diputació s'ha volgut contribuir a la reactivació de sectors tradicionals valencians afectats per la pandèmia, i l'ajuda a la pirotècnia, que se suma a les acordades amb els artistes fallers, els floristes i els indumentaristes, reflectix el compromís amb aquests col·lectius, amb un simbolisme molt especial com és retornar la llum als nostres municipis després dels mesos tan foscos que ens ha tocat viure”.

Un equip multifacètic compost per 80 tècnics de Piroval s'encarregarà de garantir les mesures de seguretat de cada emplaçament i controlar la simultaneïtat del tret global en les 15 localitzacions costaneres de la província. Des de l'organització s'ha contactat amb cadascun dels consistoris per a coordinar els protocols de seguretat i que estos recorden als ciutadans la seua responsabilitat a l'hora d'aplicar les mesures de protecció.

Les localitats costaneres que oferiran els castells  són Alboraia, Puçol, El Puig, la Pobla de Farnals i Pinedo, a L'Horta; Oliva, Daimús, Gandia, Miramar, Xeraco, Tavernes i Piles, a La Safor; Canet i el Port de Sagunt, al Camp de Morvedre i Cullera, a la Ribera Baixa.

Segons la nota de premsa de Diputació