L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 23 de juliol del 2020

Les obres de recuperació i millora de l’ullal de les Penyetes es reprenen

Els treballs de millorar en els ullals de Tavenres s'ha iniciat, començant per Les Penyetes, i l'inici ha estat seguit amb atenció tant per l'alcalde valler, Sergi Gonzàlez, com per la regidora de Medi Ambient, Mònica Palomares, de Compromís.

Les obres de recuperació i millora general ambiental dels ullals de les Penyetes i l’ullal Gran es van determinar a finals d’any passat, però la crisi de la Covid-19 i després el temps de nidificació de les aus van determinar la paralització fins a hores d’ara.

Els treballs iniciats en l’ullal de les Penyetes comprenen entre altres actuacions dragar el fons per traure tot el fang i brutícia acumulada amb l’objectiu de fer brollar l'aigua amb millor quantitat i qualitat.

Dins les actuacions també està contemplat actuar per eliminar especies invasores animals i vegetals per tal de recuperar les autòctones així com col·locar passarel·les per poder accedir a una illa central on estarà construït un observatori d'ocells, i també connectar els dos ullals.

Aquestes actuacions s’executen amb l’ajuda de la Diputació de València, ì al respecte cal recordar que a finals d’any passat va haver la visita a aquests espais humits de l’enginyer de la Diputació de València, José Luís Garcia, acompanyat per la regidora de medi ambient, Mònica Palomares, de Compromís,  i l’arquitecte municipal Juan Tormo, per tal de comprovar "in situ" l'estat dels ullals i com pot beneficiar-los el projecte que es pensa executar.