L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

divendres, 24 de juliol del 2020

L'Ajuntament continua els treballs de neteja de la "platja natural" entre Plaça de la Safor i Xeraco.

L'Ajuntament de Tavernes continua les tasques de neteja iniciades a principi de mes del tram e “platja natural” que s'estén entre la Plaça de la Safor i el canal que ens separa de la platja de Xeraco.

La neteja i arreplegada d’objectes, majorment canyes provinents del Xúquer i abocades pels temporals i marors i altres deixades per l’home, s’efectua amb ajuda dels treballadors del SEPE i maquinària, en aquest cas un tractor amb remolc, on es dipositen canyes i objectes.

Cal recordar que aquesta zona de platja vallera,  catalogada com a "platja natural" està inclosa dins d'una zona LIC (Lloc d’Importància Comunitària Europea), un  espai de gran valor mediambiental pels ecosistemes i la biodiversitat de fauna i flora que alberga. Aquesta zona  de platja està considerada com a zona de nidificació del corriol camanegre, espècie protegida i en perill, d’ací que tinga una protecció especial.

Es aquesta protecció especial la que obliga també a una sèries de restriccions que afecten a les tasques de neteja, que només es poden efectuar fins el dia 1 de juliol i fins el 31 d'octubre amb ús de maquinés, tal com hem explicat en alguna ocasió.

Enguany entre les restriccions de treball i confinament imposades per la pandèmia i la prohibició total que ja te eixa platja entre el 15 de març i fins el dia 1 de juliol, quan no es poden dur a cap treballs de neteja i altres activitats, sobre tot amb ús de maquines, han fet que no s’haja atés com pertocava la neteja fins aquest juliol.

Tema a banda és la conseqüència que tenen els temporals a voramar, on el batec de les ones i els temporals han deixat un escaló en el marge. Cal recordar que l’Ajuntament no és competent a l’hora d’actuar i efectuar treballs d’aplanaments, essent la Demarcació de Costés l’entitat responsable i competent per actuar.