L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 31 de juliol del 2020

Tavernes, amb 18 desfibril·ladors, és una de les poblacions valencianes més ben cardioprotegides


La regidoria de Sanitat, que dirigeix la regidora de Compromís Mònica Palomares, ha finalitzat la instal·lació dels 14 desfibril·ladors  semiautomàtics externs (DESA) en diversos edificis municipals.

Aquests 14 desfibril·ladors són completament autònoms, van instal·lats dins d’una caixa, com es pot vore en les imatges, i per al seu funcionament i per poder-se traslladar a distància fora de la caixa, disposen d’una bateria especial d’una durada de 5 anys, amb la qual cosa no necessiten estar sempre connectat al corrent elèctric per ser operatiu.  No cal ni dir que igual que passa amb molts aparells, els mòbils o portàtils per exemple, disposa d’un sistema d’avís quan la bateria comença a decarregar-se.


Dins de la caixa, hi ha també un aparell de geolocalització, que és independent del desfibril·lador, que serveix per posar-se en contacte amb el 112 en cas de necessitat.  Aquest aparell si que necessita estar connectat al corrent elèctric, d’ací el cable i endoll que es veu en algunes caixes, s’instal·la una vegada el desfibril·lador estiga muntat en el lloc més adient.

La instal·lació dels 14 aparells comprats recentment per l’Ajuntament se sumen als 4 que ja es disposava en el Poliesportiu, Protecció Civil i els dos instituts, amb la qual cosa Tavernes, amb 18 aparells per 17.100 habitants, passa a ser  una de les poblacions valencianes més ben cardioprotegides. Cal remarcar que a l’any 2018 la mitjana espanyola era de 5 aparells per cada 10.000 habitants.


La regidora Mònica Palomares, responsable de l’àrea de Sanitat, ha recordat que “les parades cardio-respiratòries són una de les principals causes de mort. Cada minut que passa esdevé vital per a la persona afectada. Cal actuar el més ràpidament possible, per això és important tindre un desfibril·lador a prop. Una ràpida actuació pot salvar la vida d’una persona”.

La compra efectuada per l’Ajuntament té un objectiu concret: que en un moment determinat, els aparells siguen decisius per salvar la vida a un veí/veïna, cosa que poden fer en ser capaços d’analitzar el ritme del cor, identificar arítmies mortals i poder efectuar una descàrrega elèctrica que restablesca el ritme del cor amb nivells alts de seguretat.