L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 31 de juliol del 2020

Troben una persona morta a Tavernes, possiblement per la caiguda per l'escala de casa


La mort d'un home que va ser trobat ahir  al matí sense vida a sa casa de Tavernes és investigat per la Guàrdia Civil. Al seu cadàver, en una primera avaluació del forense, no s'apreciava senyals d'homicidi i la principal lesió que presentava podria ser deguda a una caiguda d'origen accidental per les escales de casa. La caiguda per les escales era la versió que van indicar als agents de la investigació alguns veïns, que van confirmar haver ajudat a la persona morta la nit anterior, i ell els havia confirmat l'accident a l'escala. El cadàver, no obstant, va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal de València per a un autòpsia que determine la causa de la defunció. 

La persona de 52 anys hauria mort,  segons una primera valoració de la investigació que duen a terme Agents de la Policia Judicial de Gandia, a una mort accidental, coincidint amb la versió veïnal, tal com també publica el diari Levante-EMV que narra també que diversos veïns van escoltar un fort soroll de matinada i en sortir al carrer van trobar a l'home sagnant. Segons ell mateix els va dir havia caigut per les escales i en cap moment va voler ser atès pel metge.

Els veïns li van prestar ajuda en aquell moment i l'home es va gitar.  A l'endemà, es van interessar pel seu estat i en veure que no els responia, van avisar a la Policia Local, amb la qual cosa s'iniciava l'operatiu policial d'investigació.

El succés va ser difós ahir al llarg del dia per les xarxes socials de Tavernes, amb versions bastant sensacionalistes de l'ocorregut, i molt diferents de les que la premsa publica avui en base de les declaracions dels veïns. De nou,  es demostra el mal que fan les “fake news” en publicar fets inventats i  sense cap mena de rigor i veracitat. Servesca aquestes línies com a denuncia d'una situació que perjudica i fa molt de mal a persones i al dret a una bona i veraç informació que té la societat.

Les xarxes socials, com sol ser habitual en aquests casos i sense cap rigor ni confirmació, van difondre missatges que parlaven d'assassinat, i fins i tot ho adornaven en alguns casos amb detalls bastant macabres sobre la mort que no anem a reproduir. Inclús assenyalaven persones concretes com a possibles autors sense cap prova, tot molt lluny de la versió oficial que recull la premsa i on sembla ser que no hi ha cap detingut.

Les xarxes socials van difondre també imatges i fotografies de la persona morta, que no publiquem per respecte a la seua persona.