L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 13 de març del 2016

XXI Marxa de Torxes

  
Ahir a boqueta nit se va celebrar la tradicional "Marxa de Torxes" des de les poblacions de la Valldigna fins el Reial Monestir de Sant Maria de Valldigna. L'eixida de Tavernes es va fer amb total normalitat, i només cal fer esment de l'oratge fresquet que va acompanyar la caminata, feta amb animada xerrada i bona companya pel camí del Pla i la Fontarda fins arribar a les portes del monestir.
 
L'arribada a la plaça del monestir va servir per juntar totes les columnes, i per llegir el tradicional manifestat, enguany marcat segons es llegia per la manca de sensibilitat dels pobles envers a la Mancomunitat i queixes davant la Fundació Jaume II el Just per la falta de permís per celebrar una missa en la mateixa església monacal. 
Al llarg del dia d'avui hi haurà fira popular a Simat i orquestra.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Adeu Dia de la Valldigna? Adeu Valldigna?

Anònim ha dit...

Heu fet una interpretació bastant equivocada del Manifest. No hi ha falta de sensibilitat dels pobles, hi ha falta de voluntat política dels governants, especialment dels de Tavernes

Firmat: Un dels lectors del Manifest

UN JUBILAT ha dit...

Jó voldria que algú m'explicara perque si no es una manifestació de l'esglesia com a entitat,per que collons els veins de Tavernes hem d'acudir a la plaça de l'esglesia per a eixir cap a Simat,i perque al arribar a Simat s'ha de fer una misa en honor a no se que.Es que no sabem fer festes sense que l'esglesia estiga present?.En Tavernes tenim la Plaça Major que jo crec que deu el lloc d'encontre de totes estes manifestacios laiques,jà està bé de fer-li la festa a l'esglesia i quan vullga festa que se la pague,i qui vullga anar que vatja.

Anònim ha dit...

Sr. lector del manifest:
Això que dius de la falta de voluntat dels governants de Tavernes, no t'ho creus ni tu. Amb diners torrons, i crec ja saps el que vull dir.
O com es diu pel poble: amb guitarra d'altres, bons colps.

Lamentable que confongues les circumstancies econòmiques, que obliguen a deixar-la per no poder pagar un milio d'euros per legislatura a una Mancomunitat i no rebre res a canvi, que ha fet Tavernes fins ara, amb el sentiment i voluntat de tota la gent d'una comarca.

No cal tindre una entitat, la Mancomunitat, que ens consta 250.000 euros a l'any a Tavernes a canvi de res per tindre el sentiment de comarca.

Jo preferisc que amb eixos diners arreglen voreres, com les de Sequers, arreglen carrers i facen altres coses. ¿I tu?
Que es un milió per legislatura, per a què? Ja m'ho diràs tu.

Anònim ha dit...

Senyor que ja comença perdent l'elegància en la primera frase (jo em crec i pense el que vull, com tu supose)

Evidentment que no s'han de de destinar 250.000 a una entitat que serveix de poc o res (serveix de poc perquè no s'ha volgut que servira, no parle sols del present, però això es altre tema). Pero és que no es qüestió de que existisca una entitat, cal voluntat política per fer Valldigna, i no la veig. Per cert, no qüestione la voluntat de la gent d'una comarca (no se on has llegit o escoltat això), qüestione si hi ha voluntat real dels governants. Poden haver limitacions econòmiques, però una cosa no lleva l'altra. No tinc cap tipus de confusió.

Sobre l'última frase, demagògia fàcil. Ni entre, perquè podriem aplicar-la a pràcticament qualsevol despesa. Però tu això ja ho saps.

Anònim ha dit...

Exactament és el que jo crec que fas: demagogia.

No mescles les obligacions que té un Ajuntament respecte a cobrir les necessitats i procurar el bé del veïnat (voreres, carrers, millor mobiliari urbà, millor enllumenat, millor serveis, etc i etc) amb la pertenença VOLUNTARIA a una entitat de la qual nomes s'ha tret que pagar, pagar i pagar. Beneficis no cap. O dis-ne un que justifique eixos 250.000 euros que veniem pagant.

Un Ajuntament i els politics el primer que ha de fer es defensar els interessos generals del seu poble, i no ho fa amb la pertenença a una Mancomunitat que no té mancomuntat cap de servei ni dona cap de servei a Tavernes, ni s'espera ho tinga. No compleix eixe objectiu.

No li busques cinc potes al gat, i no mescles coses. I continue pensant que ni tu mateix el creus el que defenses almenys en les condicions d'ara de la Mancomunitat.

Potser siga possible una Mancomunitat, però no esta. I potser el millor que es puga fer a hores d'ara, es dissoldre-la i si de cas plantejar-ne un altra sense els errors i vicis que té esta.

La mancomunitat actual i la manera de funcionar (fins, objectius, serveis que dona...) no s'adiu en res amb l'entitat en la qual molts estàvem a favor i lluitarem perquè fora una realitat des dels anys 80.


Anònim ha dit...

Hem tornat mots anys enrere.

Anònim ha dit...

Com veig que l'únic que t'interessa es soltar el teu discurs, i ni tan sols lliges el que et responc, perque dius que defense coses de les quals no he parlat (sols he parlat de voluntats política) o m'acuses de mesclar coses quan eres tu el que ho estàs fent, millor acabar aquesta conversa. No té sentit seguir. Salutacions

Cotorra, almenys hauries de rectificar la noticia perque al Manifest no es parlava de la manca de sensibilitat dels pobles envers la Mancomunitat. Ni res semblant.

Un valldignenc decebut ha dit...

Però si el que mescles xurres amb merines i fas demagògia eres tú. Tu no has llegit el que diu el lector. Vas a "piño fijo"... justificante tu mateix?? Perquè amagat en l'anònim veig...un regidor potser?

Anònim ha dit...

Decebut de què? de que els ajuntaments adopten una postura coherent i lògica i plantegen dissoldre una Mancomunitat que no mancomuna res i no dona cap servei mancomunat? O si que en dona i jo no m'he enterat encara?

Vosaltres si que aneu a pinyo fix. ¿Quin interés teniu? Subvencions a algun acte?

A més, jo no em crec que la falta de Mancomunitat afecta per a res a la cohesió de la Valldigna. La cohesió com es va demostrar en el seu moment es va deure als habitants de la comarca i a la conscienciació davant l'abando d'un monjument i a un fet que va tindre lloc al mateix temps: la lluita contra l'alta tensió.

La participació politica descafeinada en forma de Mancomunitat que no aprofita per a res va vindre després, com va vindre després eixe fiasco que es diu Fundacio Jaume II el Just, que ha servit per a tot menys per allò que inicialment estava pensada. Ni una ni l'altra han servit per fer surar un vertader espirit comarcal que caminara cap a serveis comuns en tota la comarca, com calia.
Ara igual estem parlant llenguatges diferents i alguns nomes interessa si ens paguen les torxes, ens fan verbenes o coses semblants.
Si amb això anem a recuperar l'esperit que hi havia pels anys 2000, anem aviats.

I no, un regidor no. Un exregidor que pot parlar des dels anys 1995 fins ara. I si, jo si que estic ben decebut de vore que tot el que es pensava i es volia per a la comarca ha quedat en bufes de pato.
Potser siga la millor solució ara: dissoldre i crear un ens nou, amb objectius ben clars i obligats.

Anònim ha dit...

Sr anònim de les 14:07: 'Jo preferisc que amb eixos diners arreglen voreres, com les de Sequers, arreglen carrers i facen altres coses. ¿I tu? Que es un milió per legislatura, per a què? Ja m'ho diràs tu.'
Esperem que facen' 'altres coses' però complint amb la normativa d'accessibilitat, correctament, des del començament, no com ocorre a la placeta del tio julio, on l'accés suposa una barrera arquitectònica, que des de 2014 s'hauria d'haver corregit

Un valldignenc decebut ha dit...

Senyor ex regidor. En primer lloc li pregue que faça referència a la meua persona com individu, atès que no forme part de cap de les associacions organitzadores de la marxa amb torxes. Simplement m'he informat. Aclarit aquest punt, he de dir que recordé els regidors/Alcaldes de tots els Ajuntaments fent-se les corresponents fotografies i volent ser protagonistes en les activitats del día de la Valldigna OFICIAL. I no vaig escoltar cap crítica a com portaven les coses ni la mancomunitat ni les associacions. I així més de 20 anys. No és problema de subvencions. No tinc una concepció tan miserable de les coses. Tampoc parle de mancomunitats caducades o per inventar, això és un altre tema. Per cert, vaig a refiar-me d'un ens nou si vostés no han estar a l'altura de portar avant la cosa amb l'eina administrativa ja existent?. I és, parlem clar, que l'Ajuntament de Tavernes no ha estat a l'altura de les circumstàncies aquest any. No es qüestió de diners. El problema és molt més senzill. Al 2016 a l'Ajuntament de Tavernes li importava un no res celebrar,d'una forma o altra, el Día de la Valldigna. I, per altre costat, si tot el que es volia per la comarca ha quedat en bufes de pato...alguna responsabilitat li pertoca a vosté, com ex-regidor. Per acabar en reafirme, si, estic decebut com a valldignenc, i també com a votant del Bloc/Compromís.

Anònim ha dit...

Es una postura com una altra. Jo no em sent responsable de res des del moment que el meu partit mai no va pintar mai res en la Mancomunitat de la Valldigna. Seguint el mateix fil argumental, els responsables de tots el problema del País Valencià seran també Compromís i IU, que no han governat en la Generalitat les passades legislatures.
I clar que és un problema de diners. I tant que ho és.

Anònim ha dit...

Mire que per organitzar els actes del Dia de la Valldigna, que altra cosa no fan, no cal una Mancomunitat, els ajuntaments que facen una reunió conjunta de regidors de cultura i festes, organitzen la programació festiva i els premis Valldigna però en tots els poble i només per a Simat, això es valora. ¿Que val? ¿40.000 euros, per exemple? S’acorda que paga cada u i san se acabó.
No cal mantindre edifici, gastos, gastos crec que de dos funcionaris i un ADL i pagar a l’ interventor i un secretari, que crec són els de l’ajuntament de Tavernes. ¿Eixos sous que valen, 100.000 euros? ¿120.000 euros a l’any? No ho sé però no me n’aniré molt. I ja és quasi la meitat de la quota de Tavernes.
I quin benefici obtenim? Vosaltres mateixos.
Els llauradors sempre han dit que lo que no que deixa, s’ha de deixar. I si la Mancomunitat no deixa cap benefici als ciutadans, es deixa i s’ha acabat.

Un valldignenc decebut ha dit...

Totalment d'acord amb Anònim 14 març 2016, 8:04:00. Sols puntualitze que es pot fer una festa digna del Día de la Valldigna per molt menys de 40000 euros. Valldignencs compromesos amb la vallgigna en trobaràs de debò: Què ha costat el fantàstic concert de la Coral 15 de març? (una ironia del moment el nom de la Coral)

Evidentment no cal una Mancomunitat per celebrar el Dia de la Valldigna. Sols cal la voluntat dels ajuntaments, que directament amb un xicotet esforç i recolçant les associacions cíviques (no estic parlant de diners) han de fer possible una festa que, opine, no s'ha de perdre i ha d'anar a més.

Altre tema és el de les mancomunitats. Si no valen per a res, doncs es tanquen les portes, obviament. Però, i ara si que faig referència a la Mancomunitat de la Valldigna,

-Quan va deixar de ser útil la Mancomunitat de la Valldigna?
-Ha estat útil alguna vegada?
-Si no era útil, per què ha durat tant de temps costant molts diners als ciutadans?
-Es (o era) possible que un partit amb representació municial en un poble de la Valldigna no pinte (o pintara) res a la mancomunitat i la cosa quede (o quedara) així?
-Si un partit polític no creu ni creia en la mancomunitat de la Valldigna, per què tan de temps de silenci?

Són qüestions que plantege com ciutadà valldignenc i que necessiten resposta perquè els ciutadans puguem entendre la situació.




Anònim ha dit...

Sols, una puntualitzacio. Segons tinc entes, des de fa quasi un mes, la Mancomuntat no te interventor. Una despesa menys.

Anònim ha dit...

Molt ben fet. Massa han tardat després tants anys.