L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 11 de març del 2016

Activitats per a celebrar el Dia de la Valldigna

Imatge del Palau de l'Abat
El proxim dia 15 de març és l'efemèrida commemorativa de la fundació del Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna i data clau en la constitució del territori històric de la Valldigna que, no oblidem, encara que actualment està cenyit al territori de Barx, Benifairó, Simat i Tavernes, antigament i històricament comprenia també un conjunt de possessions, alqueries, cases arreu del País Valencià i fins i tot localitats, com és el cas d'Almussafes, que pertanyia al monestir.
 
Entre els actes que hi ha programats està demà dissabte la XXI Marxa amb Torxes a la Valldigna, amb un recorregut des de Tavernes, Benifairó i Barx que acabarà a Simat, a la porta del monestir. A més, durant el cap de setmana hi haurà una fira popular a Simat.

La Marxa de Torxes està organitzada per l’Agrupament Escolta Valldigna, el Grup Muntanya Valldigna, el Centre Excursionista de Tavernes, Nacionalistes de la Valldigna i l’Associació de Veïns de Tavernes, amb la col·laboració dels ajuntaments de la Valldigna.

Les persones que vulguen participar en la marxa es reuniran a les 18.30 hores en la plaça de l’Església de Tavernes, on adquiriran la torxa. L'arribada al monestir s'ha previst per a les 20 hores on tindrà lloc la lectura d'un manifest. Les associacions que organitzen l’acte posaran a disposició dels participants un autobús al preu simbòlic de 0,50 euros per a tornar a Benifairó i a Tavernes: Eixida: Bar Levante de Simat.

També demà dissabte tindrà lloc la presentació del llibre “De la guerra de Successió a la Revolució Liberal”, de Josep Carles Casimiro, que va ser guardonat amb el Premi Valldigna d’Investigació 2015. L’acte tindrà lloc a les 19 hores en el monestir de Santa Maria de Valldigna. En acabar, hi ha anunciat un concert del cor de cambra Quinze de Març, també al monestir, a les 20.30 hores.

Durant el cap de setmana hi haurà una fira popular a Simat i diverses activitats com teatre, orquestra i presentació de poemaris.