L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 4 de març del 2016

Escàndol, escàndol II PART: El PP valencià també va cobrar comissions d'hospitals



El PP, que hauria cobrat comissions per construir escoles públiques al País Valencià, segons apunten les investigacions, també s’hauria lucrat amb la construcció d’hospitals i de centres de salut. Així ho ha avançat el diari El País, que també hi apunta com a persona clau Máximo Caturla, assenyalat com a “recaptador” quan era gerent de Ciegsa ,l’empresa pública de construcció d’infraestructures educatives. 

Máximo Caturla també va ser subsecretari de Recursos de la Conselleria de Sanitat durant el període en què se centren les investigacions, entre el 2000 i el 2003, i també hauria aplicat el presumpte sistema de cobrament de comissions a canvi d’adjudicacions. 

Tot apunta a que va ser en eixe període quan es van assentar les bases del nou mapa d’infraestructures sanitàries i es va forjar la joia de la corona, el nou hospital La Fe, que va tenir un sobrecost del 23%, ja que el pressupost va arribar als 330 milions d’euros. 

L’hospital autonòmic va ser adjudicat el 2003 a una unió temporal d’empreses entre les quals hi havia Lubasa, el responsable de la qual també està acusat en el “cas Gürtel” de finançament il·legal del PP. 

La faena de Máximo Caturla com a subsecretari de Recursos comportava, entre altres, l’adjudicació de la construcció de centres i la dels contractes hospitalaris, que inclourien des de la compra i el lloguer d’equips d’hemodiàlisi i radiològics fins al rentat de la roba hospitalària o el subministrament d’aparells quirúrgics. 

La Conselleria de Sanitat valenciana ha estat un graner d’imputats del PP valencià: en l’època investigada (2000-2003) va tenir com a conseller Serafín Castellano, detingut en la coneguda com a ‘trama del foc’; el seu successor va ser Vicente Rambla, imputat pel finançament il·legal del PP juntament amb la major part de la cúpula del partit; el següent va ser Rafael Blasco, a hores d’ara a la presó per malversació en el ‘cas Cooperació’ després hi van arribar Manuel Cervera i Luis Rosado, també imputats en la trama Gürtel.
Segons la informació d'El País