L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 12 de març del 2016

PLENARI DE MARÇ 2016: L'ajuntament no redueix l'IBI de Solimar en considerar-la una empresa amb ànim de lucre


L’Ajuntament de Tavernes considera que en la societat Gero Residenciales Solimar no concorren prou circumstàncies socials, culturals, historicoartístiques o de foment de l’ocupació que justificaria la reducció del 95% de l’IBI. La decisió de no aplicar-li la reducció va comptar amb els vots de Compromís, PSOE i EU-AC, mentre el PP va votar en contra en estar a favor de la reducció.

El regidor d’Hisenda, Perfecto Benavent, va confirmar que aquesta societat havia demanat el passat mes de desembre el reconeixement i aplicació d'una bonificació en la quota de l’IBI de Naturalesa Urbana per a la residencia ubicada en el Camí Marenys de la platja.

El regidor va indicar que la bonificació se sol·licitava en base al punt de l'ordenança fiscal esmentada, on l’art. 5.5 diu que per tal de poder-li aplicar una bonificació del 95% s’indica que “tenen una bonificació del 95% de la quota els immobles en els quals es desenvolupen activitats econòmiques declarades d'especial interès per concórrer-hi circumstàncies socials,culturals, històric artístiques o de foment de l'ocupació”. El regidor va indicar que d’aquestes condicions l’empresa només complia la de desenvolupar una activitat econòmica.

El PP va considerar que no estava massa clar ni ben explicats els punts que afectaven a la reducció, davant la qual cosa Perfecto Benavent apel·lava a l’esperit de l’ordenança: eixe punt era d’aplicació a activitats sense cap ànim de lucre, com les Càritas o la Societat Musical, que si que tenen eixa consideració i exempció.

Perfecto Benavent va assenyalar que l’aplicació a l’empresa Gero Residenciales Solimar de la bonificació del 95%, quan queda clar que la fi de l'activitat es aconseguir un guanys econòmics, obriria la porta a que totes les empreses del poble reclamaren eixa reducció, cosa que considerava no és el que completa l’ordenança: activitats de caràcter social, cultural o artístic fetes sense cap ànim de lucre.

Les explicacions no van convencer el PP que finalment va votar en contra

3 comentaris:

UN JUBILAT ha dit...

Les explicacions no convenceren al pp perque els propietaris son del seu partit,i ells no està n en l'ajuntament per a fer algo pel seu poble i els seus veíns que es lo que pertoca,si no per a beneficiar-se ells i els seus amics tot el que puguen.Ens ho han demostrat massa vegades al llarc del temps.

Anònim ha dit...

Sabeu si s'aplica esta reducció de l'IBI a algun inmoble de Tavernes?

Anònim ha dit...

Edifici de la Banda de Musica i casa de l'economat i roper de Caritas.