L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.769
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:24.915

dimarts, 15 de març del 2016

15 de març: Dia de la Valldigna


Un 15 de març de 1298, Jaume II el Just, lliurava al seu confessor Fra Bononat de Vilaseca l'antiga vall d'Alfàndec perquè edifiqués "un monestir de la vostra religió", és a dir, de la seu orde monacal, el Cister. 

El territori passarà a dependre del monestir de Santa Maria de Valldigna, del qual el territori prendrà el nou nom,  Valldigna, i amb el pas del temps formarà un ens diferenciat dels territoris que ens envolten en estar governat pels abats del monestir fins el 1835.

D'això en fa avui 718 anys.