L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 4 de març del 2016

Cap al centenari del nomenament de Tavernes com a "ciutat"


 
El pròxim 21 de desembre farà 100 anys que Tavernes va ser nomenada “ciutat” pel rei Alfonso XIII. I l’esdeveniment es vol celebrar com correspon, per això després d’una reunió prèvia que es va celebrar fa unes setmanes més a nivell tècnico-polític municipal, ahir es va celebrar una primera reunió oberta a qualsevol ciutadà i a les entitats i associacions del poble perquè pogueren aportar idees, suggeriments i propostes per a conformar els actes de celebració. 

La reunió oberta va tindre lloc a la Casa de la Cultura, dirigida per la regidora de Compromís, Encar Mifsud, com a regidora de Cultura i els dos cronistes oficials de Tavernes, Encarna Sansaloni i Josep Ciscar. Entre els assistents representants de l’Associació de Veïns, Centre Excursionista, Grups de Balls, falles, Creu Roja, tècnics municipals del departaments de Cultura i Urbanisme i regidors. 


Cal remarcar l’assistència de representants de l’Ajuntament de Carcaixent, que també celebra enguany el centenari de la proclamació com a ciutat i amb la qual, a més d’aquesta circumstància, tenim llaços comuns com a usuaris de l’antic trenet Carcaixent-Dénia. Els representants de Carcaixent explicaren les idees que ells pensen dur a cap com a celebració de l’efemèride i alguns projectes que ja van ultimant. Al llarg de la reunió es va proposar realitzar alguna activitat conjunta al voltant del que va representar per al desenvolupament d’ambdues ciutats el trenet tant des del punt de vista de comunicació, com comercial, agrícola, industrial i humana. 

La reunió va servir, usant el mètode de pluja de idees, per poder conéixer quines són les opinions i idees que Tavernes pot dur endavant, nomenant entre aquestes des d’un acte institucional al qual es poden convidar les màximes autoritats valencianes, fins a un cicle de conferències de gran abast (l’agricultura, història, evolució de la trama urbana, el comerç, l’educació...) per estudiar com ha estat l’evolució de la ciutat en aquests 100 anys, fins a exposicions de caire etnogràfic i que servirà de recollida d’eines agrícoles, sobre tot de l’arròs, en vies de desaparició o vestimenta típica, o una retrospectiva de com ha evolucionat la ciutat.


També s’hi va proposar estudiar la possibilitat de publicar un CD amb les cançons típiques de Tavernes que va arreplegar en 1956 un estudiós nord-americà, i que podrien aconseguir-se via fundació que guarda el seu llegat o demanar copia dels microfilms que la Diputació va escanejar en una recollida de material gràfic que va tindre lloc fa uns anys a Tavernes. 

En conjunt va ser una primera reunió positiva perquè van sorgir bastant iniciatives. Ara caldrà que els tècnics municipals que en pregueren nota, les agrupen per temàtiques i es puga a partir d’ací establir grups de treball.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Ningun regidor de l'oposició com ja és normal. Es veu a Mario pero igual estava per les motos.

Anònim ha dit...

Els socialistes no vaen anar tampoc?

Anònim ha dit...

No. ¿Tu els veus en les fotos?

Anònim ha dit...

Els de Compromís,quan fa poc manaven en coalició tampoc no anaven a cap acte de les regidories dels seus socis,i això presidint el govern amb l'alcaldia encara era més gros. La política de xiquets del poble ja fa molts anys que és vergonyosa,i crec que no m'equivoque si dic que no s'en salva cap.
Sempre se us escapa reflexionar i publicar una part,i sempre és la mateixa.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Això no es aixi.
Una altra cosa diferent és que els regidors "psocios" organitzaven actes en les seues regidories i no informaven ni avisaven de res als de Compromís.
En aquella època es va parlar prou i es va dir en la xarxa casos com el triatló de la platja, on no es va dir res a Compromís ni al club d'Atletisme local, ni se li va comunicar a l'alcaldia, ni a cap regidor de Compromís, que no van estar avisats ni presents en la reunió organitzativa i preparatòria amb la policia local de regidoria de Compromís o d'Esports també duta per Compromís.
O el cas de la desfilada de modes en el passeig, organitzada per la regidoria de cultura en mans del PSOE, que no va comunicar res a l'alcalde ni el va convidar.
O el cas de la darrer paella dels majors com a socis, on la regidora no va informar de la previsió d'actes, ni de com i a quina hora s'aniria i es van presentar els regidors del PSOE amb la musica.
Així, hi ha molts i molts.
Per dir nomes els últims actes: a la reunió del Centenari de Tavernes no anaren, a la cursa de la dona tampoc, ara a l'esmorzar que la falla la Dula va convidar ahir a tota la corporació, sí.

Unknown ha dit...

Doncs a la foto es veu ben bé que Mario Enguix si que està a la reunió. I a la cursa de la dona a mi no em vas veure en la foto d'inaguració, perquè hi vaig participar en la cursa com una dona més. Visca la transparència d'aquest bloc.

Anònim ha dit...

Mario m'ha dit que va anar en representació del PP i que tè moto i cotxe.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Si la regidora Maria Ciscar Pons no ha llegit la crònica, no és problema nostre.

Ho diguem ben clar:
Entre els assistents representants de l’Associació de Veïns, Centre Excursionista, Grups de Balls, falles, Creu Roja, tècnics municipals del departaments de Cultura i Urbanisme i regidors.

Ho diguem ben clar "I REGIDORS".
Regidora María Ciscar Pons: no hem especificat res mes, ni de quin partit eren.
I si hem nomenat (o siga hem dit el nom) de la regidora de Cultura és, com no fa falta ser molt llest/a per comprende-ho, perquè va dirigir la reunió com es veu a la foto.

I gràcies pel compliment. Tenim molta transparència. Ja voldríem que alguns "diaris" publicaren els comentaris, com fem nosaltres.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Oblidàvem, no es pot repicar i anar a la processó.

No es pot ser participant en la cursa i després vindre ací volent assumir la representació del PP en el tall de la cinta on estaven els regidors, en els moments previs organitzatius o de lliurar els detalls a les participants.
Vosté en la cursa de la dona no hi va participar com a polític, sinó com a ciutadana.
Per tant, res a rectificar, ni una coma, de que no hi havia cap polític de l'oposició.