L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 26 de març del 2016

Aquesta matinada es canvia l'hora i passem a l'horari d'estiu


El canvi d'hora que es realitzarà aquesta matinada del dissabte 26 al diumenge 27 de març indica que s'hauran d'avançar els rellotges una hora. Es calcula que permet un estalvi en el consum d'energia a l'any d'entorn de 10 milions d'euros, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El canvi d'hora és una mesura d'estalvi i eficiència energètica que obeeix a una directiva de la Unió Europea i el seu objectiu és guanyar hores de llum solar. L'estalvi es produeix entre els mesos de març a octubre, ja que en aquesta època el sol ix abans i es posa més tard, és a dir, els dies són més llargs.

L'inici de la jornada laboral es fa coincidir amb l'alba i s'aprofita millor la llum natural, amb el consegüent estalvi energètic. Gràcies a aquesta mesura s'aconsegueixen guanyar 135 hores de llum, amb el consegüent estalvi energètic. Açò suposa per al País Valencià un estalvi aproximat d'energia de 59 GWh.

El canvi d'hora afecta al consum domèstic amb un estalvi proper al 1%, la qual cosa equival a 7 milions d'euros. També es produeixen estalvis en el sector serveis, principalment en els establiments hosteleros, grans superfícies i centres d'oci, a causa dels aparells d'aire condicionat. En aquest sector s'estima que es produeix un estalvi de 2,5 milions d'euros.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Sort que el encuentro es tard