L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.590
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:1.590

dimarts, 1 de març del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: El PP contra els funcionaris municipals o ensenyar a qui no vol saber.


Totes, totes, totes les obres que l’Ajuntament de Tavernes ha executat i executa compleixen la legalitat vigent i la llei de contractes. Son actuacions avalades, des del principi del procediment administratiu de contractació fins al final de liquidació d’obra, pels tècnics competents municipals. 

Algú ho dubta? Doncs té un camí molt fàcil i senzill: denunciar la irregularitat on corresponga. I si no ho pot fer perquè no hi ha res il·legal, que calle i deixe de tirar la pedra i amagar la mà com fa el PP. A no ser que ho facen perquè els interesse enredar i confondre la ciutadania, un recurs perquè no parlen de tota la merda (amb perdó) que els arriba fins al coll entre Gurtels, Noos, Imelsa, finançament irregular del partit… i amb desenes i desenes d’investigats. 

De tot, el mes lamentable és el despreci, la desconsideració que fa el  PP als funcionaris municipals - tècnics superiors i alguns pertanyents a cossos nacionals - quan es capaç de posar en dubte legalitats i afirma, com hem llegit en algun blog afí al PP, que Compromís estaria fent “xanxullos” a l'Ajuntament de Tavernes. 

Tot el món sap, excepte sembla ser el PP, que els procediments de contractació d’obres de l’Ajuntament son procediments reglats i se segueix les normes legals des del principi, des del moment que els tècnics redacten les bases de la contractació, segons la llei, fins a quan aquesta obra s’adjudica en la mesa de contractació, on hi tècnics municipals i el secretari general, o quan tot el procediment compta amb el vistiplau d’Intervenció i, en acabar i durant i després de l’execució, hi ha la supervisió i la certificació de l’arquitecte municipal. 

Realment el PP amb eixes valoracions està acusant els funcionaris municipals de l’Ajuntament de no complir la seua funció, de no vigilar ni controlar els procediments i, el que és pitjor, els acusen de ser còmplices de Compromís en uns “xanxullos” inexistents. Això unit a afirmacions del tipus que que les contractacions són a dit, és a dir, una altra manera d’acusar els funcionaris de no complir l’obligació de vetlar pel compliment legal. Ja ho hem dit: si així ho creuen, ja sap el PP on acudir. El lloc el coneixen pels múltiples casos en que estan implicats.  

Per favor,que algú els explique als regidors del PP què és un contracte menor, què és un procediment negociat sense publicitat o amb publicitat i BOP, o que es un procediment obert. Per favor, que algú els explique quan, com i perquè hi ha contractes d’obra que , d’acord amb la llei, segueixen el procediment negociat sense publicitat (i petició de 3 ofertes) i quan, com i perquè hi ha que segueixen altres procediments en les contractacions. 

No és, com diu el PP, que l’Ajuntament de Tavernes tria el procediment negociat sense publicitat; no és  “perquè sí”, “perquè ho vullc així” o “perquè em dóna la gana” sinó que està ben clar en la llei i són els tècnics municipals qui informen i avalen el procediment, qui donen constància que tots els contractes segueixen la legalitat. 

Això voldria Compromís: tindre centenars de contractes a firmar superiors en quantia a 200.000 o 1 milió d’euros. 

I després hi ha l’altra qüestió: que algú els explique també les normes del Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació, amb els diners del qual s’executen obres a Tavernes. Pot ser així arriben a comprendre perquè hi ha obres adjudicades a empreses de fora.

I molt lamentable que el PP parle sobre empreses de fora en els procediments oberts, precisament el PP, que en la seua darrera legislatura en el govern  va adjudicar, només per dir les grosses, més de 4'5  milions d’euros en obres a empreses de fora del poble. Així tenim en el Pla E de Zapatero adjudicació d'obres a 7 empreses de fora per valor de 1.700.000 euros i al Pla Camps les obres de l’Avinguda de la Platja a una UTE de fora per valor de 1’7 milions, sense oblidar-nos del Braç Treballador (540.000 euros) o l’escoleta Víctor Calatayud (621.000 euros).

I a les quals caldria sumar les dues grans empastrades, el pàrquing i la piscina, també a empreses de fora i amb un valor entre les dues de vora 5 milions de cost previst. 

L'Estat de la Qüestió només expressa l'opinió de l'equip de la Cotorra

4 comentaris:

Anònim ha dit...

La definició de chanchullo la va donar l'alcalde en les Corts. Molts hem vist el video

La Cotorra de la Vall ha dit...

Efectivament, però no amb referència a una obra menor que ho és per si mateixa, pel que val el projecte glogal, sinó al fet usual en moltes administracions que una obra la dividien en diversos projectes de obres menors per fugir de la publicitat i altres coses que cal fer una obra superior a 200.000 euros o 1 milió.
Exemple: Un ajuntament que ha de construir, posem per cas una escoleta municipal, i el projecte global el subdivideix en projectes com de cimentació, projecte de murs, projecte de sostre, projecte d'electrificació, projecte de serveis higièncis, etc. de manera que cadascu no passe de 200.000 euros i aixi que tinga un tractament diferent quan a la contractació que el que tindria en total.

Això no és ni de lluny, el cas de Tavernes amb contractacions per projectes al voltant de 100.000 euros que no s'han dividit i no s'ha fet cap xanxulo por molt que diga el PP. I si tant segur està que se n'han fet, al jutjat. No hi anirà.

La interpretació del PP es una interpretació interessada i que només busca confondre al personal que majorment desconeix els tipus de contracte segons el preu de l'obra, i el PP ho mescla tot per deixar en mal lloc al govern sense ajustar ni de lluny a la realitat de les contractacions de Tavernes.

Si el govern fa xanxullos ¿perquè no ho denuncia al jutjat? Amb les ganes que li tenen a l'alcalde ja ho haurien fet fa mesos si fora veritat.

Anònim ha dit...

Això de l'exemple de fraccionar contractes de,suposem, una escoleta és com allò altre de fraccionar altres activitats que també ha donat l'actual govern a una mateixa empresa. I lo de les 3 empreses presentades per contracte menor clar que és legal,però damunt sería ètic si les triara sempre el tècnic correposnent i no des dels estaments polítics les dugueren triades de la mà a presentar-se i aconsellades per assegurar-se el contracte. Sí,són les lleis de contractació del PP i PSOE,lleis de conveniència del poder,contra els que tant lluitàveu(m). I ara,qué?
Els xanxullos clar que poden ser legals,no depenen sols del que diga un jutjat. Com les opossicions. Com les colocacions o treballets parcials o indefinits segons mèrits en empreses privades de gestió pública. Com els càrrecs de "confiança". Tot legalíssim. A mí em faría vergonya que el PP pugués dir ni paraula d'este tama al actual govern,no se li pot contestar que abans ells també ho feien,i més i pitjor,això és trair i menysprear als vostres actuals votants,com quan Camps es reia de la corrupció pujat a un F1 parlant de majoría absoluta. Penseu d'on veniu i sigueu una mica humils. Sempre s'està a temps de tornar al camí correcte. No sería això transparència i regeneració?
Cuidao amb lo dels jutjats que ja ho deien al PP i mireu ara... a vore si comencen a escarbar a les empreses de regidors auto-proveidores.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens ratifiquem totalment en el que hem dit.

El PP de Tavernes està demostrat en aquest tema o en el que comentem en un altre article sobre la duplicació de l'alta tensió per la Valldigna: La tàctica és dir i dir, encara que no siga veritat, i no hi haja res reprotxable. Cal posar en dubtes a la ciutadania, encara que siga repetint mil vegades una mentira a vore si al final hi ha gent que es pense és la veritat.

I sembla que amb eixa tàctica van pel bon camí en alguns casos: vosté mateix ja se'ls creu i els fa cas, i posa dubtes en l'actuació del govern local. Ho hem dit i ho tornem a dir: tots els expedients estan supervisats, avalats, aprovats pels tècnics municipals, inclosos Intervenció i Secretaria General.

I tornem a recordar que qui tria i adjudica les obres a les empreses és la mesa de contractació (i son els tècnics i secretari general qui en formen part majorment) i les ofertes es presenten en sobre tancat, són secretes.