L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 20 de març del 2016

Avui diumenge de Rams


La processó d'avui Diumenge de Rams ens ha servit per a entrar oficialment en la Setmana Santa i en cert aspecte  - i dit de manera senzilla - també amb l'equinocci d'hivern, o siga igual durada del dia que la nit, i amb el qual es marca l'entrada de la primavera. I el temps ha acompanyat amb un dia amb prou sol i bones temperatures, cosa que ha convidat a la participació i que foren molts els veïns i veïns que s'hagen animat a eixir al carrer per presenciar-la.


La processó ha començat el seu caminar des de la parròquia de Sant Josep. Els participants s'han reunit a l'esplanada del centre escolar i des d'allí han seguit el camí tradicional dels darrers anys: eixida de l’església de Sant Josep, carrer Sant Josep, Sant Agustí, Verge de Sales, Carme, Plaça Major, Carrer Major, Empedrat i Carrer de l’Església fins la parroquial de Sant Pere.

La processó té un important simbolisme religiós: la representació de l’entrada de Jesucrist a Jerusalem, a cavall d’una burreta, i ha comptat amb una  ampla representació de la Junta Major de Setmana Santa i de totes les confraries de Tavernes (Confraria "Crist del Perdo", "Germandat la Dolorosa", "Jesús de Natzaret", "La flagel·lació de Jesús", "Ntra. Sra. de la Pietat", "Sant Sepulcre" i "Soledat de Maria").


 
Tancava la processó, les autoritats i la banda de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes, que en cert aspecte celebra anys perquè va ser el Diumenge de Rams de l’any 1883, quan va actuar per primera vegada. Ni més ni menys que fa 133 anys!!!

I com diu la dita-cançó popular de Tavernes:

                    Diumenge de Rams
                    l'altre que ve
                    la mona a les mans!!