L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 7 de març del 2016

PLENARI DE MARÇ 2016: El PP vota en contra d'una moció a favor de la igualtat entre dones i homes.

Aprovada la moció amb els vots de Compromís, IU i PSOE
L’Ajuntament de Tavernes, amb els vots de Compromís, IU-AC i PSOE han aprovat una moció sobre els drets laborals i socials de la dona presentada conjuntament per Compromís i IU-AC. La moció ha estat votada en contra per el PP.

La moció, presentada amb ocasió de la celebració aquest dimarts del Dia de la Dona, tenia com a lema “8 de març del 2016 “Sense IGUALTAT no hi ha DEMOCRÀCIA”, i ha estat la manera de reivindicar els drets laborals i socials de les dones, reconegut internacionalment i nascut des del feminisme com a reivindicació de la igualtat i de l’equitat entre dones i homes.

L’Ajuntament de Tavernes reconeix que cal desenvolupar polítiques públiques adreçades a la sensibilització ciutadana, a les mesures socials i laborals que col·loquen les dones en situació d'igualtat, per a poder fer realitat que les dones siguen també ciutadanes amb plens drets.

Per això, s’ha compromés en una serie de mesures de caràcter local per aconseguir que el nostre municipi siga un espai exempt de discriminació i desigualtats.

Entre les principals mesures estan:
 
- Reforçament de la regidoria de la dona/ igualtat de gènere, amb competències i pressupost adequat, des d’on s’han de coordinar les polítiques transversals per a la igualtat entre dones i homes. 

Dotar de més contingut els pressupostos per a programes d’igualtat de gènere. Augment anual del pressupost per a polítiques d’igualtat de gènere, amb l’obligació d’aconseguir almenys un 5% en els propers 4 anys. 

- Constitució del consell de la dona, amb incidència real en les polítiques institucionals que afecten de manera especial o específica la vida de les dones.

El PP ha votat en contra de la moció del Dia de la Dona
L’Ajuntament també ha elevat al govern central i autonòmic un conjunt de propostes, com la modificació de la Llei de Règim Electoral General per a garantir que les llistes electorals prevegen, almenys, un 50% de dones.

També, i en referencia al dret a l’avort de les dones, l’Ajuntament demana la despenalització total en el Codi Penal de la interrupció voluntària de l’embaràs, partint del reconeixement del dret a l’IVE basat en la lliure decisió de la dona i la pràctica en les 24 primeres setmanes en la sanitat pública. A més a més, aquesta cobertura, en la sanitat pública, ha d’estar garantida en qualsevol moment de la gestació si suposa un perill per a la vida de les dones, així com garantir el dret a l’avortament de les joves de 16 a 18 anys.

La corporació vallera s’ha sumat al pacte general d’Estat contra la violència de gènere, que ha de passar per una modificació de la Llei Orgànica de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, on s’arrepleguen tots els tipus de violència de gènere, es desenvolupen les mesures de prevenció i sensibilització social, es reculla una xarxa de recursos reals i efectius i es responsabilitzen i estructuren les competències i responsabilitats de les diferents administracions públiques.

Un altre punt que sol·licita l’Ajuntament és l’activació de polítiques actives contra l’explotació sexual de las dones i per l’abolició de la prostitució, i referent a la situació dels fills, han expressat el refús de la custòdia compartida imposada i s’ha manifestat en contra de qualsevol desenvolupament legislatiu o reglamentari que impose la custòdia compartida com a preferent. 

Tots els partits del consistori, excepció del PP que ha votat en contra, han recolzat la moció.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

La moció completa es pot vore en:

http://tavernes.es/images/stories/Documents/Actes%20Ple/ANY%202016/1603/2.08.pdf

Anònim ha dit...

Igualtat dona/home i volen que es vaja contra la custodia compartida? Vaja igualtat.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim/a de les 7:34 ( o no tan anònim/a?)

Sembla que no t'has llegit bé el text de la moció:

EL TEXT DIU: han expressat el refús de la custòdia compartida imposada i s’ha manifestat en contra de qualsevol desenvolupament legislatiu o reglamentari que impose la custòdia compartida com a preferent.

O siga: custòdia compartida IMPOSADA
O siga: que IMPOSE la custodia compartida com a preferent

Entre altres casos, suposem, que això s'esta referint a casos de maltracte en que s'ha dictaminat per algun jutge la custodia compartida en base a l'interes del menor.

Sobre el tema hi ha prou articles i casuística per internet. Si t'interessa, clar.

Anònim ha dit...

Xq no es diuen les coses com son? El PP no vota encontra ni molt menys contra l igualtat entre homes i dones, per favor, formuleu tota la pregunta real tal i com es va fer en el ple, no enganyeu a les persones

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ací no s'enganya a ningú. El PP siga pel que siga i amb els arguments que siga va votar en contra. I no hi ha més.

I per cert, no es va formular cap pregunta. Era una moció al plenari presentada per Compromís i IU-AC, no una pregunta.

El PP va dir, en resum, que votava en contra perquè considerava que l'Ajuntament no era ningú per canviar les lleis electorals o la llei de l'avort, que això no era competència de l'Ajuntament.

L'alcalde va respondre que les mocions són textos de posicionament polític dels partits i del ple, i que quedara clar i per tant que ningú entenguera que es volien canviar o modificar lleis, que les propostes de la moció no tenien un efecte jurídic i que solament eren posicionament polític.

O siga que no ens venga la moto perquè estem convençuts que el PP sabia perfectament el que votava i perquè votava no.