L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 27 de març del 2016

Processó de l'Encontre


 Aquest matí ha tingut lloc la Processó de l’Encontre, un acte que a més de tindre un sentit religiós, és totalment una tradició dins de la cultura popular vallera i on des de sempre, ha estat costum acudir els pares amb els seus fills per tal de llançar a les imatges un munt de pètals de flors en el moment precís de l’encontre de Jesucrist ressuscitat amb sa mare. 


Perquè al cap i a la fi és això el que els cristians celebren d’acord amb les seues creences: la resurrecció de Jesucrist i la consumació de la redempció de la humanitat amb la seua mort i passió. Aquest simbolisme es converteix en una processó, una de les més concorregudes de la Setmana Santa des de temps immemorials. 

 

El costum com sempre mana. Es forme dues desfilades, cadascuna portant una imatge que venen a confluir a la Plaça Major, lloc on s’amuntega la gent. En la plaça, i tal com es van aproximant se celebren les salutacions, amb la inclinació de les andes cap al terra. Tot seguit, té lloc l’Encontre de les imatges, festejat per una gran quantitat de pètals i flors llançades, mentre te lloc el canvi del mantell de la Mare de Déu, que de negre pel dol de la mort del fill, es canvia pel blanc. A partir d’aquest moment, les dues imatges ja tornen a l’església. 

 

La processó ha gaudit d’una àmplia presència de veïns, a més de les confraries. I ara toca a continuar la tradició:menjar, la mona, volar el catxirulo o menjar-se la paella o fer la torrada amb els amics. Res, nosaltres seguirem la tradició.... i fins l’any que ve.
Bones Pasqües a tots i totes!!!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Es va tirar a faltar la traca en el moment del encontré de les dues imatges.Tots ens quedarem esperant la ,tambe els columbaires que no llançaven els Coloma.Sense pólvora no hi ha festa a Valencia .S'ha de corregir este fallo.

Anònim ha dit...

Aixo es veritat el retor o les cofradies el proxim any que ho tingen en conte i tiren la traca.

Anònim ha dit...

Si. Va faltar la traca.

Anònim ha dit...

Tambe va faltar els tambors davant l' imatge de Jesús resucitat marcant el ritme.

Anònim ha dit...

A vore si l'any que ve el retor i cofradies fan els deures i hi ha traca i cornetes i tambors.