L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 16 de març del 2016

Compromís proposa prohibir la destrucció d’aliments en bon estat



Compromís ha presentat una proposició no de llei en Les Corts Valencianes per eradicar la desfeta sistemàtica d’aliments en bon estat per part de les superfícies comercials. La iniciativa parlamentària vol que el Consell aprove una normativa que prohibisca destruir aliments en bon estat per part del comerç d’aliments, parant especial atenció a les grans superfícies i cadenes comercials. 

Compromís insta a establir els mecanismes necessaris perquè els aliments, encara aptes per al consum, sobrants dels mercats, supermercats i hipermercats, siguen distribuïts a través de convenis amb els ajuntaments o entitats públiques o privades sens ànim de lucre.

Les estadístiques de la Unió Europea indiquen que l’Estat Espanyol és el territori europeu on més ha augmentat la pobresa, representant el 10,7% del total de la UE. Un informe de Cáritas de l´any 2014 va identificar Espanya com el segon país de la UE amb més pobresa infantil, només per darrere de Romania. Poques setmanes després un altre informe, en aquest cas, de “Save the children” va destacar que Espanya és el segon país on les ajudes socials son menys efectives en la reducció de la pobresa infantil, només per darrere de Grècia.. 

Les causes de la pobresa son múltiples i complexes, però és paradoxal que moltes de les superfícies comercials dedicades a l’alimentació, llancen als contenidors tones d’aliments encara aptes per al consum, mentre centenars de milers de famílies tenen dificultats per arribar a final de mes.

La brutalitat de les dades obliga a les administracions públiques a fer front a aquesta situació amb tots els elements que es tinguen a les mans. Molts ajuntaments ja han establit xarxes de distribució d’aliments a persones necessitades, però hem d’aconseguir que ho facen tots, opinava Compromís en Les Corts.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Per què han de destruir aliments en bon estat? No entenc. Molt bé Compromís.

Anònim ha dit...

Molt bé Compromís!! Em consta que s' han destruit trailers sencers de iogurts perquè estaven mal etiquetats!!