L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 24 de març del 2016

El govern valencià recorre al Suprem el pagament de 19'9 MEUR que li imposa el govern de Rajoy.



La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mònica Oltra, ha informat que l’Advocacia de la Generalitat interposarà un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Suprem contra l'acord del consell de ministres del passat 4 de març. 
 
El consell de ministres del govern del PP de Rajoy va acordar que siga l’actual govern valencià qui pague la multa de 18,9 MEUR que la UE ha imposat per l'ocultació de 1.800 milions en despeses fetes pels anteriors governs de Francisco Camps i Alberto Fabra entre el 2008 i el 2011.

Oltra ha responsabilitzat l’Estat per "greu negligència" en les seues competències i en les seues funcions i per "incórrer en responsabilitat per 'culpa in vigilant'", o siga, el govern espanyol havia d’haver garantit la realitat i veracitat de les dades que comunica a la UE i si no els ha contrastat i corregit ha incorregut en un desistiment de les seues competències i responsabilitats. De tota manera, Oltra ha dit que els responsables últims són els polítics valencians del PP que van falsejar les dades que han provocat la sanció per part de la Unió Europea.

La responsabilitat és de l'Estat


El passat mes de febrer, la conselleria d'Hisenda valenciana va presentar al·legacions i sol·licitava deixar sense efecte la repercusió de la multa a la Generalitat i argumentava que la responsabilitat és de l'Estat perquè té la competència de supervisió i remissió de les xifres de dèficit a la Unió Europea. 
 
Les dades manipulades pels governs valencians es van remetre al govern espanyol qui havia d’haver comprovat la veracitat.

El consell de ministres entén que la responsabilitat és del govern valencià i per tant ha de pagar la sanció que la UE ha imposat al Regne d’Espanya per la manipulació de les dades del dèficit realitzades pels antics governs de Camps i Alberto Fabra.