L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimarts, 8 de març del 2016

PLENARI DE MARÇ 2016: Tavernes lluita contra el mosquit tigre des del passat gener

La regidora Llum Sansaloni

L’Ajuntament de Tavernes ja lluita contra la plaga del mosquit tigre. Segons informava la regidora de Serveis Públics, Llum Sansaloni, s’han efectuat tractaments contra aquesta plaga en els mesos de gener i febrer, uns treballs que continuaran aquest mes de març.

Llum Sansaloni, de Compromís, va indicar en el plenari que l’empresa contractada per l’Ajuntament té establit una programació amb accions de lluita contra les plagues, i entre aquestes hi ha la fumigació contra el mosquit tigre.

La regidora va confirmar que les actuacions ja s’estan duent a cap des de gener en els paratges humits del terme (séquies, riu Vaca) però també en llocs com les rodalies del Vaca en el casc urbà i zona de la piscina, per tal d’impedir el creixement de les larves. El producte que s’usa, segons la regidora, està aprovat i aconsellat per les autoritats autonòmiques i estatals de salut. 

Informar a la ciutadania 

Llum Sansaloni va confirmar que ha demanat a l’empresa responsable de la lluita contra les plagues un informe sobre aquestes tasques, que no són només contra el mosquit tigre, sinó que d’ací poc començaran contra les panderoles sense oblidar una altra contra ratolins i rates.

Segons va dir, una vegada tinga tota aquesta informació, que també compren les accions que han de fer els ciutadans a casa i i el que cal saber sobre el mosquit tigre i normes d’actuació domèstica, s’informara als veïns.

La regidora va informar que el pròxim dia 11, divendres, hi ha prevista una reunió amb responsables de Conselleria de Sanitat per tal de determinar les accions conjuntes a efectuar per les poblacions de la comarca dins de la lluita contra el mosquit.  També va assenyalar que no s’havia contemplat participar en la campanya que duen a cap les poblacions de la Ribera perquè Tavernes ja disposa d’un protocol propi d’actuació a través de l'empresa contractada i, per tant, seria duplicar els costos.

Les poblacions de la Ribera per participar en la campanya paguen 0’5 euros per veí, amb la qual cosa Tavernes hauria de pagar 9.000 euros per uns tractaments que ja es fan al nostre terme.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A vores si este any funciona perquè l'any passat ens vaen acribillar els mosquits tigre.