L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dijous, 10 de març del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Tots els partits (o quasi) contra els valencians i valencianes?


Primer va ser el PSOE i després va ser el PP, els dos partits que han estat en el govern de Madrid, i ara és Ciudadanos qui no està gens a favor d’un sistema que compense els 13.000 milions (arredonits) que l’Estat ha deixat de finançar els valencians i valencianes.

Que els valencians som ciutadans de segona no ho diguem nosaltres. Ho dien tots els indicadors (socials, econòmics...) d’Espanya, on estem a la cua en quasi tot. I tot prové d’un mal (sí, si voleu com el Mal d’Almansa que a tots alcança): l’infrafinançament reconegut del País Valencià d’ençà que el PSOE va engegar el nou sistema financer per a les autonomies. 

Som l’única autonomia amb renta per càpita per davall d’espanyola que paguem en lloc de rebre diners de finançament de l’Estat. O siga, si paguem, però no rebem a canvi el que ens cal per a viure, cada dia som més pobles, tenim més necessitats i les bàsiques no estan ateses. És elemental. 

Les Corts Valencianes escenificaren fa uns mesos, i després tot el sector empresarial, l’acord de demanar a l’Estat un millor finançament. Un acord del qual s’ha despenjat Ciudadanos. 

Una cosa hem tret de bo els valencians i valencianes de la darrera sessió d’investidura: saber que Ciudadanos, per molt que diga, està en contra de compensar anys i anys d’infrafinançament a la nostra autonomia, que està en contra dels valencians i valencianes. 

Ciudadanos va ser molt clar i com tants altres a València diu una cosa i a Madrid, una altra, i així va advertir que trencaria l’acord amb el PSOE si es comprometia a reparar la injustícia amb els valencians. 

Ciudadanos es un partit sucursalista i amb nova base a Madrid. I ho ha demostrat. Només ha calgut arribar a les Corts Generals perquè acabaren de traure’s la carasseta: dreta dura i pura, amb tics de modernitat, però en ideologia com el PP. Encara que ho neguen. I només cal vore com actuen.

I de rebot, deixar en paper mullat el pacte assolit en les Corts Valencianes i que tots, inclos Ciudadanos, van signar. O siga, un bon avís per al govern valencià que ja sap que si arriben al govern d’Espanya o es converteixen en clau de governabilitat amb els seus vots, la Generalitat se les passara "canutes" en la seua economia, com se sol dir. Perquè no cal esperar res. 

Recordem l’acta de naixement de Ciudadanos: va ser en Catalunya en contra del sobiranisme i un dels seus objectiu és intentar desfer l’Estat de les Autonomies per fer un estat monolític i centralista, a imatge i semblança de l’Espanya de la dictadura. I en eixe context, no cal ser molts llestos per a pensar que Ciudadanos negarà el pal i la sal a les autonomies, com una manera més de socavar-les fins que queden com a entitats inservibles i, a més, creadors de problemes. ¿I quin millor mètode de socavar que eliminar o impedir-los els recursos econòmics? 

Tota eixa manera d’actuar s’emmarca dins de les manifestacions del propi Rivera que, en contra dels números dels experts de la Generalitat i del mateix Ministeri d’Hisenda, va dir i va mantindre que la valenciana no era la autonomia pitjor finançada. 

I tornant al principi de l’article: Ciudadanos com bon partit centralista, i que li importa una bleda els valencians i els seus problemes, torna a repetir els esquemes que tants anys han estat els del PP i del PSOE: votar a les Corts Valencianes una cosa, i després a Madrid, fer totalment el contrari. 

Avisats estem. 
L'Estat de la Qüestió nomes expressa l'opinió de l'equip de La Cotorra