L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 13 de març del 2016

El dissabte 23 d'abril ACPV presenta un gran espectacle per celebrar el 25 d'abril


El pròxim dissabte 23 d’abril tindrà lloc un gran espectacle i concert amb un format especial en el que s'hi comptarà amb moltes col·laboracions. Cal recordar que l’any 2000 Acció Cultural del País Valencià (ACPV) va celebrar la diada del 25 d’abril a la plaça de bous de València per darrera vegada.

L’espectacle que havia començat a preparar per a la diada del 2001 ja no va poder celebrar-se perquè les institucions governades pel PP li van prohibir l’accés a la plaça. D’aquesta manera, un espai públic, quedava vetat a una associació cultural pel simple fet de no ser del gust polític del partit governant.

Va començar un període de creixent censura i persecució política de l'entitat que tindria moments culminants com el tancament de les reemissions de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià.

Però aquell temps ha passat: el canvi social pel qual Acció Cultural del País Valencià tant ha treballat, junt amb tants col·lectius i persones, es va traduir la passada primavera en un canvi polític que ha obert moltes possibilitats al País Valencià. Cal, ara, quan s’acosta el primer aniversari del canvi, continuar recuperant espais amb alegria, i treballar perquè aquell canvi es traduesca en noves polítiques que retornen la llengua, la cultura i els valors de progrés al lloc que els pertoca. Amb esperit constructiu i capacitat de diàleg i flexibilitat, però també amb decisió i valentia.

Per tot això el dissabte, 23 d’abril, tornem a la plaça de bous de València, i ho fem amb un espectacle en homenatge a València que comptarà amb moltes col·laboracions. Un concert especial i emotiu, per a la visibilització dels amples sectors del nostre país que aposten per la llengua i la cultura, que durant 20 anys han fet possible la seua pervivència i renovació, i que han treballat per alimentar l’esperança i multiplicar-la. Per celebrar que recuperem un espai públic que ens havien volgut negar. Per afirmar amb veu alta i clara que la llengua i la cultura és més viva que mai, i que és garantia de futur per a un projecte de País Valencià democràtic, lliure i igualitari.

Vols assistir-hi? Ho pots fer amb una promoció inicial d’entrades a 6 € durant uns dies que ja podeu comprar ací

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vinga va apunten-nos-en!!!! Hem de ser valents!!!!

Anònim ha dit...

Que fan en l'acte? Quins artistes/grups estaran en el concert?