L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 4 de març del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Els valencians, primer aldeanos i ara paletos


Ciudadanos de nou. El partit que va afirmar que els valencians que parlem valencià som “aldeanos”, usant el sentit despectiu d’aquesta paraula de ignorants i babaus, ara mitjançant un dels seus dirigents torna de nou i considera que serà un suïcidi acadèmic que el professorat de la Universitat de València (UV) puga impartir classes en valencià. 

Ciudadanos amb qualificatius "aldeanos, ara paletos" i el rebuig en les Corts Generals a un finançament digne i sobretot just per als valencians ens demostra ben bé qui són. Dreta dura i pura amb postulats més propis de l’època franquista. ¡I amb aquests el PSOE diu que ha firmat un pacte de progrés! 

I d’on ha sorgit aquesta polèmica? Si fem una poc d'història, cal recordar que la UV va aprovar temps arrere el Pla d'Increment de la docència en valencià per complir l'article 6.3 dels seus Estatuts de la Universitat: "és objectiu fonamental de la UV l’assoliment de l’ús normalitzat de la seua llengua pròpia”. 

El  pla es va aprovar sense cap problema en el seu dia fa quatre anys i ha tingut una moratòria per aplicar-lo. Quatre anys de moratòria, quatre anys per assolir un mínim nivell competencial de valencià per banda de professors universitaris. Això es diu donar facilitats al professorat que no disposava de titulació en valencià. Perquè estem parlant del nivell C, o siga el que anomenem “Nivell Mitjà”. ¡Un nivell mitjà per a un professor universitari!, Almenys que estiga capacitat per a exercir la docència en qualsevol de les dues llengües oficials. Normal i lògic a un territori de dues llengües oficials.

Ciudadanos, amb postulats i posicionaments així, considera els castellanoparlants com a persones "incapacitades" per a aprendre altres llengües i, sobretot, a aprendre valencià. Ciudadanos menyprea els valencians, però també les persones que tenen el castellà com a primera llengua, en considerar-los com a ineptes lingüístics. 

I això els ho diu a professors que poden vindre d’arreu d’Espanya, però també de la Unió Europea. El twit realment està dient-los que són incapaços d’aprendre el nivell mitjà d’una llengua.

Es intolerable i denigratori, tant per als valencians com a la pròpia universitat, que Ciudadanos afirme que s'hi practica un suicidi acadèmic per demanar un requisit dels seus Estatuts, i que tot professor suposem deu haver acceptat en assolir la tasca docent.

Ciudanos fa incompatible tindre talent i estar capacitat per a expressar-se en valencià. No cal ni dir quina ideologia política hi ha darrera eixa concepció: neofranquisme, el "hábleme en cristiano" i "España, Una Grande y Libre". La dreta dura i pura de la FAES del PP.

Ciudadanos considera els valencians "paletos", ignorants, i al valencià una llengua inferior, una debilitat “de aldeanos” que és incompatible amb el talent i la intel·ligència que tenen ells, ésser superiors per ser castellanoparlants.

El que hem dit: simplement neofranquisme i hábleme en cristiano! És el soci progressista del PSOE.