L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 27 de març del 2016

Processó del Sant Enterrament




 Ahir per la nit va tindre lloc la processó del Sant Enterrament, la més multitudinària del cicle de Setmana Santa, i que tancava també el cicle processional fins demà matí, quan a partir de les 10 tindrà lloc la processó de l'Encontre. Us oferim unes imatges de la processó d'anit, potser també la més multitudinària de la ciutat després de la "Baixà" i la “Pujà.





La processó ha gaudit de la presència de les confraries locals que han processat acompanyat la imatge jacent de Jesucrist i han estat molts els  vallers i valleres que l’han presenciada sobre les voreres dels carrers per on transcorria: Sant  Agustí, Sant Pere, Papa Joan XXIII,  Carrer la Serra (Cervantes), Gabriel Hernandez, Carnisseria, Major, Empedrat i Església. En el seu recorregut ha cantat la Coral Marinyen i hi han participat també les bandes de tambors i cornetes i la SIUM.


La processó ha comptat també amb la presencia de regidors de la corporació municipal, així com de l'alcalde Jordi Joan.

Publicat inicial el 26 a les 08:17

14 comentaris:

Anònim ha dit...

No puc entendre com Jordi, amb representació d'alcaldia, segueix anant a les processons. Si vol anar a títol individual, endavant, però no com a representat del poble.

La Cotorra de la Vall ha dit...

S'enten a la perfecció. Es pot o no compartir però s'entén i tu també ho entens i la prova està que uses l'argument clau: va com a representant del poble, per ser l'alcalde, el màxim representant legal del poble a tots els efecte, i va com va a tants i tants llocs: com a representant del poble (actes de falles, futbol, bàsquet, banda de música, setmana veïnal, actes associacions d'ames de casa, actes d'ADISVA o ACUDE i molts més que seria llarg dir.
¿Per què a eixos actes d'entitats sí que pot anar com a representant del poble i no a un acte d'una entitat dita Església? Això és el que no s'entén: perquè a uns actes sí que pot o deu anar i a uns altres no perquè alguns ho pensen així.
Anar o no a una processó no canvia en res el govern i administració de la ciutat, que al cap i a la fi és el que importa.

Anònim ha dit...

L'alcalde ha d'anar a tots els actes.

Anònim ha dit...

L'alcalde no te que ser sectari i te que anar a tots els actes.

Anònim ha dit...

En altres pobles el pleno prohibix a l'alcalde anar a les procesons. A Tavernes hi ha llibertat.

Anònim ha dit...

En pareix perfecte , jo i moltisims vallers ens vegem representats.

Anònim ha dit...

En pareix perfecte , jo i milers de vallers ens vegem representats

Anònim ha dit...

M'agrada que vaja amb la vara.

Unknown ha dit...

Lo que no hem pareix correcte es que cuant ixen o entren les imatges en l'esglesia no es toque el himne nacional.En altres llocs d'espanya si que es toca.vullguen o no estem en Espanya o voleu ser com la alcaldessa de barcelona que prohibix que ixquen els legionaris.bona nit

La Cotorra de la Vall ha dit...

¿No es toca ara o abans ja no es tocava? ¿Es una decisió de l'Ajuntament o de la banda les peces que es toquen en les processons?

Com que nosaltres no ho sabem, el preguem que t'assabentes i ja ens ho diràs.
Gràcies de bestreta.

De tota manera no pensem que això siga ordre de l'Ajuntament. Ja s'hauria sabut. Que dins de la banda també hi ha gent del PP per escampar les coses.

De tota manera, ho repetim: assabenta't i informa'ns, que nosaltres no ho sabem.

Anònim ha dit...

En pareix perfecte , jo i milers de vallers ens vegem representats

Anònim ha dit...

Una cosita. ¿ solo iban del ayuntamiento el alcalde i 2 concejales? ¿ no iba madie mas? ¿del partido popular tampoco? Es que no veo a nadie mas en las fotos

La Cotorra de la Vall ha dit...

No cabien tots en la fotografia.

La Cotorra de la Vall ha dit...

El Sr. Voro Grau (suposem que nom fictici) ha dit en un comentari:
Lo que no hem pareix correcte es que cuant ixen o entren les imatges en l'esglesia no es toque el himne nacional.En altres llocs d'espanya si que es toca.vullguen o no estem en Espanya o voleu ser com la alcaldessa de barcelona que prohibix que ixquen els legionaris.

Li hem dit que s'assabentés si això és cosa d'ara, o de fa molt de temps, i si ha tingut res a vore Compromís. Suposem que no s'assabentarà, però nosaltres si ho hem fet.
I vet ací el que hem sabut:

La banda de música va deixar de tocar l'himne nacional a l'eixida i entrada de processons a Tavernes l'any 1995. ¡Quina casualitat! Quan va començar a governar el PP a Tavernes.

Suposem que el sr. Voro Gru (segurament nom fictici) ja sabrà que el PP va governar Tavernes entre el 1995 i el 2011. En eixos anys mai la banda de musica ha tocat l'himne nacional en processons. Ara tampoc ho fa.

I li informem al Sr. Voro Grau (Segurament nom fictici) que el Govern Español mitjançant decret 1560/1997 que firma el president Aznar del PP regula el denominal Himno Nacional.

En resum: el decret no diu en cap moment - repetim: no diu mai, mai mai- que s'interpretarà en processons, només en actes d'homenatge a la bandera nacional, actes oficials dels reis o actes previstos en el reglament d'honors militars.

En cap moment del decret diu res de interpretar-lo en processons.
I és un decret del 1997, firmat per un president del PP.

En resum: el Sr. Voro Grau (segurament nom fictici) ha fet una relliscada d'eixes que fan època en el tema, i ha volgut clavar folló en una cosa que Tavernes fa molt anys que té superada.

Com se sol dir: la ignorància és molt atrevida, no creu Sr. Voro Grau.