L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 4 de març del 2016

Escàndol, escàndol I PART: 1.000 milions en sobrecostos per a constructors i per a finançar el PP

Barracons per als xiquets valencians, sobrecostos per a empresaris

Les investigacions de la UCO (Unitat Central Operativa) de la Guàrdia Civil assenyalarien que els més d'1.000 milions d'euros detectats en sobrecostos de la construcció de col·legis en el País Valencià a través de l'empresa pública Ciegsa es repartien entre el PP valencià i les empreses constructores.

Les dades les ha avançades la Cadena Ser que ha informat que les adjudicacions era a les empreses que presentaven les ofertes més barates, fins i tot arribaven a ser temeràries, i que amb els sobrecostos posteriors, que rondaven entre el 20 i el 40%, es treien els beneficis de les empreses i una part per a contribuir al finançament il·legal del PP.

Mentrestant, milers i milers de xiquets valencians de l'ensenyament públic estaven en barracons, o centres i instituts sense reformar i millorar, i l'educació valenciana a la cua d'Espanya. 

Les fonts de la recerca assenyala a empreses imputades com a Construccions Luján o Cleop, empresaris amics del govern autonòmic, que rebien les adjudicacions sense control administratiu i fora de la llei. Així, després de rebre l'adjudicació a la baixa, es produïa durant la construcció dels centres el sobrecost del pressupost sense que açò significara cap millora en l'obra, sinó que anaven a repercutir en un major benefici per a l'empresa, així com un pagament per al PP valencià.

Màximo Caturla, imputat dins de la 'Operació Taula', ha tornat a resurgir com a conseller delegat de Ciegsa precisament en el període de major "espoli" dels fons per a construir els col·legis, entre 2004 i 2007. Caturla d'aquesta manera hauria recaptat els diners que lliuraven les constructores per a donar-li-ho a Gerardo Camps, a qui els investigadors assenyalen com el gestor de la caixa B, tot vigilat per Francisco Camps, qui al seu torn seria l'enllaç amb Gènova.

Segons la investigació qui "decidia era l'adjudicatari" i "abusava del procediment negociat sense publicitat" en les contractacions. La "absència de control" hauria permès pagar uns preus fora de mercat: "el preu per metre quadrat de dos instituts construïts en la mateixa època, en la mateixa localitat i amb superfícies construïdes semblants, era de 670,45 euros si era executat directament per la Conselleria, i de 912,31euros si la seua construcció era encomanada a Ciegsa".
Segons el "diario.es" i en base a la informació de la SER.
Continuarà amb la construcció d'hospitals

4 comentaris:

Anònim ha dit...


No tenen vergonya. Panda de lladres.

Anònim ha dit...

I ací en Barracons

Anònim ha dit...

Cuando terminen estos que mandan hoy, la UCO (Unidad Central Operativa) de la Guardia Civil, estara de vacaciones ya que todo recae sobre el PP, los de ahora saldran con las manos limpias y los bolsillos llenos. Los mismos perros con diferentes collares.

Anònim ha dit...

Ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja
Un dels millors xistes sobre el PP que he llegit.
Que cara teniu alguns peperos.