L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 19 de març del 2016

De nou Ciudadanos contra els valencians i valencianes



El president de Ciudadanos, el Sr. Alberto Rivera, ha tornat a mostrar la negativa a condonar el deute històric que els seus diputats al costat de la resta de partits han reclamat en les Corts Valencianes. 
 
Rivera ha trencat la unitat d'acció de tots els partits valencians per a reclamar tant una millora del finançament com el reconeixement del deute històric. Tots els partits de les Corts Valencianes van signar el passat mes d'octubre el «reconeixement del dèficit de finançament acumulat de 2002 a 2013, que ascendeix a 12.433 milions, així com un mecanisme per a compensar-ho». Ara Rivera se'n torna enrere.
 
I que argumenta Rivera? El que se sol dir en aquests casos: que no hi ha diners. 
 
O siga, Sr. Rivera, que para vostè i el seu partit Ciudadanos, quan hi havia diners era lògic i normal que els valencians estiguérem en la cua del finançament espanyol sent l'única autonomia que paga més que rep amb una renda 12 punts per sota de l'espanyola. I ningú solucionava el menyspreu. I no passava res. Ofrenavem glòries a Espanya.
 
Ara que no hi ha diners, hem de seguir igual. O siga, quan hi havia no es corregia la infrafinanciación i ara tampoc, perquè no hi ha. Nosaltres no ho entenem.
 
Potser al Sr. Rivera i a Ciudadanos si que els sembla bé i normal que en els últims anys tant el Govern de Zapatero com el de Mariano Rajoy hagen arribat a acords amb Andalusia i Extremadura per a compensar l'anomenat deute històric. La primera va rebre una part important en espècie: adquirint la propietat de diversos edificis i solars abandonats pel Ministeri de Defensa. Mentre amb els extremenys es va pactar un pagament inicial de 110 milions i la resta (336 milions) es va acordar abonar-ho en quatre anualitats (de 2015 a 2018).
 
¿Ha dit alguna cosa sobre açò el Sr. Rivera? ¿ Li sembla bé que a andalusos i extremenys sí i a valencians no? Que nosaltres sàpiguem no ha dit res. En el fons tant PP, com a PSOE com a Ciutadans són per a nosaltres el mateix: defensor que ens xuplen els nostres diners, que vagen a Madrid i no tornen el que ens cal per a cobrir les necesitades bàsiques nostres.
 
Açò si, el Sr. Rivera vol que callem i per aconseguir-ho es va comprometre a recolzar el Corredor Mediterrani i a millorar infraestructures per a la Comunitat. Això estaría bé, però en el Corredor Mediterrani portem mesos i mesos de retard – i continuarà- i en les infraestructures com ací hem repetit moltes vegades estem en la cua de les inversions del govern d'Espanya. O siga que no ens recolza en res, simplement reconeix una injusticia més envers els valencians i valencianes.
 
Això sí, després de manifestar que per als valencians si per ell fóra ni pa ni aigua, se’n va anar a la balconada de l'Ajuntament a presenciar la mascletà.