L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 19 de juliol del 2012

CALEN FOC A LA PART BAIXA DE LA MUNTANYA DE LES CREUS. L'INCENDI SEGONS TOTS ELS INDICIS HA ESTAT PROVOCAT



Un poc més de les 10 de la nit s'ha vist el foc en la zona de darrere del Cantalot, damunt del Carrer Divina Aurora en una zona pròxima a les cases amb la qual cosa feia la cosa més greu perquè a més del perill de que s'escampara per la Muntanya de les Creus podia afectar a les cases.
El vent ha ajudat en bufar en sentit Simat i cap a les cases amb la qual cosa no s'ha escampat cap adalt. De tota manera sembla ser que la pinada estarà molt afectada. Caldrà esperar a que siga de dia per fer les valoracions exactes.

Des dels primers moments han acudit membres de les forces de seguretat local de Tavernes (policia local i el seu cap), guardia civil i proteccio civil, així com membres del govern municipal. S'ha comptat per apagar el foc amb unitats de bombers arribadess de Cullera i Oliva, mentre es posaven en marxa efectius de Gandia i brigada de voluntaris de Alzira  que deuen estar ja en el  lloc (Si ens deixem algú que ens disculpen, pero escrivim a vola pluma). També s'ha comptat amb l'ajut dels efectius de FCC del poble.

A hores d'ara i després d'uns moments mes critics sembla ser que l'incendi està controlat. El cap de l'oposicio s'ha unit als regidors municipals presents en la zona d'incendi.

ULTIM MOMENT 23:41 HORES.



El foc ja sembla apagat. La faena visible està ja feta. Ara es quedaran els efectius per anar mullant tota la zona afectada i que el foc no revife. Inicialment  un èxit de coordinació i de rapidesa.


23:50  Sembla ser que el foc ha rebrotat per la zona de l'Institut. És el mateix foc. Els efectius van cap al lloc. ¿Hi ha algú (f.... de p....) que està jugant amb el foc i rebrotant-lo? és la pregunta d'ara entre efectius i autoritats.


Sembla ser que les forces de seguretat tenen establit un control general de les zones muntanyenques del terme per prevenció i seguretat. 

00:10  El foc rebrotat a la zona de l'institut ja està apagat. Novament rapidesa en la intervenció. Es comenta que uns agents de la Policia Local ha estat a punt de pillar-lo "in fraganti" i que hauria fugit cap a la muntanya en vore acostar-se els agents. Ara sembla ser que es vol iniciar una batuda per la zona amb piles. 

00:20 Membres de les entitats muntanyeres de Tavernes se sumen a la recerca del pressumpte piroman que hauria fugit cap a la muntanya.

00:50 Es decideix deixar la busqueda. Els bombers van a quedar-se més temps en la zona per continuar tasques de refredament i control per evitar possibles revifaments. Nosaltres tanquem ací la nostra tasca amb la confiança de que la nit siga tranquil·la. 

Volem felicitar la faena ben feta i donar les gràcies a tots aquells que han donat el millor de si per evitar que l'acció criminal d'un piroman no haja acabat en una desgracia donada la  proximitat de les cases i en un greu atemptat al medi ambient de Tavernes i la Valldigna.
Bona nit.
-

4 comentaris:

Popeye desgraciat ha dit...

Moltes gràcies Cotorra per informar-nos tan bé i sobre tot, donar les gràcies a les forces de seguretat i als bombers, per fer aquesta gran feina. Aleshores sembla que hi ha algun sospitòs que es va escapar cap aa la muntanya?? Esperem que el troben i que pague ben car pel mal que haa fet.

Anònim ha dit...

No hi han prou f.....de......pu....!!!ome si han vist algu lo normal es siga com siga anar a per ell....xk a fet molt de mal i aixo es pena amb carcel.....de tota manera supose k no es podria...xro que sapiga que aniran a per ell......voleu dir que mentres sapagava el foc el individu encenia un altre???

Anònim ha dit...

Sóc veïna d'aquesta zona i per la finestra de ma casa es veia el foc, estava morta de por perque tinc dos xiquets un d'ells de tan sols 4 mesos i vaig tindre que tancar tots els cristals. Donar gràcies a tota aquesta gent que poc a poc van amainar el foc.
Ara que teniem una pinaeta tan bonica, i un animal perque no es pot dir altra cosa va i ens la crema, posant en perill a tots els veins de la zona.
No te nom lo que ha fet aquest animal!!!!!

Un Jubilat ha dit...

Hi ha que denunciar els actes criminals com son els incendis provocats.Però,no deixem de costat les responsabilitats dels governants,l'any passat es treballà en la prevenció d'incendis a les montanyes al voltant del poble i este any no he vist a ningú treballant en este aspecte.Hi ha que invertir en prevenció i no passar-nos la vida lamentant-mos.De lo contrari estem actuant com la dreta,i nosaltres som diferents a ells,però,hi ha que demostrar-ho.