L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

dimecres, 29 de febrer del 2012

Milers d'estudiants participen en la vaga i manifestació d'avui



Milers de persones han participat avui al migdia una manifestació a València per a exigir una "educació pública de qualitat" i protestar "contra les retallades i la repressió policial" a les reivindicacions estudiantils.

Estava previst que la manifestació s'iniciara a migdia des de la Facultat d'Història, pero abans centenars de joves han col·lapsat l'avinguda de Blasco Ibañez. Els manifestants han marxat darrere d'una pancarta en la qual es pot llegir el lema 'Per un ensenyament públic i de qualitat' i coregen lemes com 'Més educació, menys policia' o 'El poble unit mai serà vençut'.

La manifestació ha comptat amb el suport de diferents organitzacions estudiantils, universitàries i d'ensenyaments mitjans. A més, el Sindicat d'Estudiants ha realitzat una convocatòria a tot l'Estat amb més de 40 marxes i concentracions contra les retallades educatives i per a expressar la seua "solidaritat" amb els estudiants de València.


La manifestació ha recorregut el centre de la capital del Túria i també s'ha programat una jornada de vaga educativa que, segons ha assegurat la representant de l'executiva estatal del Sindicat d'Estudiants, Beatriz García, està tenint a València un "seguiment massiu".

"Som aci per dir no a la violència policial i a les retallades dels serveis públics". Sara Martínez Casamayor, estudiant de la Facultat de Geografia i Història, ha llegit el manifest que ha tancat la marxa de València amb algunes dades molt il·llustratives: "Volem visibilitzar que ens estan robant: Els diners saquejat en Emarsa equival al deute de la Generalitat amb tots els instituts de la Comunitat Valenciana. Els diners gastats en la fórmula 1 equival a la construcció de 26 centres educatius. Els diners gastats en la Ciutat de les Arts i les Ciències equival al pressupost de 30 anys de la Universitat de València ". La universitària ha alertat: "El moment de la indiferència ha passat".


I com sol passar, hi ha hagut guerra de xifres i segons la consellera d'Educació, María José Catalá, serien molt diferents del “seguiment massiu” i calgula que han participat en la vaga educativa el 36,2%.  Les províncies amb major seguiment han estat València, amb 43,8%, i Castelló, amb un 43%. A Alacant ha estat secundada per un 22% dels estudiants. 

Catalá considera que per a aconseguir que les reivindicacions estudiantils "arriben a bon camí, la fórmula és el diàleg". La titular d'Educació ha recordat que la setmana passada es va reunir amb els representants dels estudiants de FAAVEM, "en què em van traslladar un dels documents i estic en espera de rebre el document de l'Associació Valenciana d'Estudiantes”.

La consellera continua afirmant que no hi ha retallades

 Catalá ha insistit que "no hi ha hagut cap tipus de retallada en Educació" i ha recordat que l'ajust "sol ha afectat al salari dels professors i no a cap partida d'ajudes o beques per als estudiants".

 La consellera afirma que el retard dels pagaments han produït "determinades circumstàncies de precarietat econòmica d'algun centre" i és "això qui ha derivat en unes situacions que no s'han de tornar a repetir", ha reconegut. Al mateix temps ha afirmat que "actualment tots els centres tenen totes les despeses ingressades i no ha d'haver carències de res". "La situació està regularitzada", ha finalitzat.

- Segons EuropaPress, El País i El Mundo
-

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan els diners PÚBLICS, destinats a l'Esglèsia, aniran a parar al poble treballador q no vol compartir el que guanya treballant amb aquesta "farsa-entitat"?
Quan començarà l'Esglèsia a pagar els impostos que no paga?
Quan deixarem d'alimentar, i no sols això, també de pertir-los luxes a una família q no té absolutament res de "Reial"?
Quan un control a fons del frau fiscal?
Quan ens preguntaran als ciutadans i ciutadanes si volem seguir mantenint l'Esglèsia, a Joan Carles i la seua nombrosa família...
Si tot açò fos JA, no caldria retallar en sanitat, educació, justícia i, tristament, un llarg etcétera.

Anònim ha dit...

Al comentario nº 1 añadiria tambien, ¿Cuando los políticos (de todos los colores) mal administradores iran a la carcel? ¿Cuando los politicos (de todos los colores)que tienen un comportamiento poco ejemplar iran al paro? ¿Cuando los politicos que sólo calientan la silla sufriran lo que sufren los parados? Basta ya de que nos roben los del PP, los del PSOE y cualesquiera otros.

Anònim ha dit...

no hi han retallades? jo soc interí i enguany no he treballat encara. A més estic el q fa 100 de la llista cosa q altres anys ja tenia destí.

Anònim ha dit...

Jo estic a favor de que es retalle la despessa publica. TOTS en les nostres cases quan anem curts de diners que fem? gastar menys no? Pues es lo que te que fer l´Administracio. No obstant crec que mai s´han tingut clares les prioritats, les quals considere que son la Sanitat, Seguritat social, Justicia, Educacio. Ambits en els que s´ha d´invertir.

On s´ha de retallar es en els sous dels politics, perque un diputat deu cobrar 3000 euros? Que si cobra 2500 no va be? Li baixa molt el nivell de vida?

I respecte als asessors??Quant es podria dir...

En fi, la gent mira la Formula 1, el tenis, el golf, la Ciutat de les Arts, pero mirant l´aigua grossa, per la fina es perd mes.

Desgraciadament, no hi ha politics decents.