L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 15 de febrer del 2012

LA MIRADA DELS AMICS DE LA COTORRA: Al voltant de l'estalvi elèctric


 
 
Un dels nostres lectors ens escriu per dir-nos que, dins de l’interés que hi ha en l’estalvi d’energia, es deuria ficar un poc d’interes en alguns lloc i considera “un verdader destarifo gastar en llum il·luminant el que no és menester”.

I com  a prova ens envia unes fotos de una xicoteta part de la platja on es veu com sobren molts dels fanals que hi han encesos i a més afirma, pensem que molt encertadament “desconnectant un per altre, o més, estalviaríem un munt d’euros en una sola nit i no cal dir en un hivern”. 

Acaba el seu correu demanant es prenguen les mesures que calga. Bé, segur que el regidor de manteniment, el sr. Llácer, pren bona nota.


I ara, i que ningú s’ho prenga com a una justificació perquè simplement expliquem el que hem pogut averiguar:  les coses no són tan fàcils de vegades com pensem i no es pot aplicar de manera immediata l’acció d’apagar la meitat de les perilles, normalment per problemes de la instal·lació que hi ha. Són coses que en el seu dia no es van pensar, i no es va instal·lar cap dispositiu o es va preparar la instal·lació per poder desconnectar-ne la meitat.

Una cosa així ha passat en la zona del Passeig Colom – i suposem que igual també en altres zones-  on hem sabut que caldrà passar nou cablejat per preparar la desconnexió de la meitat dels fanals. 

A més, hi ha de vegades que apareixen problemes inesperats, com el cas de trobar-se la canonada subterrània plena d’arrels d’arbres i no poder passar cap cable, amb la qual cosa s’ha d’obrir nova rasa i fer nova instal·lació per dos motius: l’un per preparar la desconnexió de la meitat,i el segon per millorar el cablejat i previndre que en un moment determinat les arrels puguen ocasionar una apagada.

- Gràcies, amic, per la nota i les fotos
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I si es lleven les perilles?? No cal cambiar la instalacio no?? Dos tios tardarien un o dos matins no?

Encara que sona prou... perque clar, en estiu hi hauria que ficarles.

Anònim ha dit...

Crec que és una bona medida d'estalvi apagar certes faroles. Però el que crec que l'ajuntament hauria de valorar és el cost de preparar les instal·lacions i el cost d'estalvi previst. Pense que si els costos primers son més elevats que els segons, s'hauria de buscar una alternativa (com la que comenta el anònim de les 16:50). Unes medides que podrien fer-les personal de les brigades i que ja tenen un cost per al ajuntament.
En temps millors, uns dels projectes interessants seria adequar les instal·lacions elèctriques amb els mecanismes i les reparacions necessàries per a reduïr el consum energètic de forma automatitzada, per què no sols és instalar cable i aparatets. Tot açò també comporta darrere autómates i la seua configuració. I no son baratets si anem a productes comercials i ja preparats.
A més crec que tampoc estem com per a gastar diners, que no tenim, per aconseguir algo previst però amb dades incertes.

Salutacions