L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 16 de febrer del 2012

El PP tomba i no permet que s'aprove la proposta de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) impulsada per Compromis per crear una xarxa pública i gratuïta d’escoles per a xiquets de 0 a 3 anys va. La ILP comptava amb el suport de l’oposició i amb 64.000 firmes de suport dels ciutadans.



 Mònica Oltra defenent l'ILP ahir a les Corts

“Incrementarem les places escolars de 0 a 3 anys”. Així de clara i contundent era la promesa que el Partit Popular valencià incloïa al seu programa electoral de cara a les darreres eleccions autonòmiques.

Una contundència equivalent a la que va mostrar ahir per rebutjar la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) de les “escoletes”. Els vots en contra del PP, amb un President Fabra absent en el primer ple de l'any, condemnaren la proposta impulsada pel grup Compromís (que arribava al Ple amb el suport de 64.000 firmes dels ciutadans) per a crear una xarxa pública i gratuïta d’escoles infantils per als xiquets, precisament, de 0 a 3 anys. Esta sí que comptà amb el suport del PSPV i EU.

La decisió no va agafar per sorpresa a ningú. Amb els seus vots en contra, el Grup popular va subscriure el dictamen contrari a la presa en consideració de la ILP que el passat mes d’octubre el Consell va fer públic, tot al·legant que “ja existeix” una xarxa pública de centres d’Educació Infantil. Així ho va ratificar la diputada popular Rosa María Barrieras en la sessió plenària, i va afegir que la gratuïtat de l’escola de 0 a 3 anys no entra en el programa electoral popular. Este, en canvi, segons afegí, sí que contempla la col·laboració amb els ajuntaments i les empreses privades per a crear una xarxa d’educació infantil subvencionada.

Les reaccions de l’oposició no es feren esperar. Per a Mònica Oltra, portaveu adjunta de Compromís, si no hi ha demanda suficient de places en escoles infantils, com apunta el Consell, és perquè “ningú” es pot permetre’s pagar els entre 300 i 400 euros al mes que costa un centre privat. “És un luxe que la majoria de les famílies no es poden permetre”, afegí la diputada, per a qui el PP, amb la seua decisió, demostra que “no els interessa l’educació, sinó l’adoctrinament”. En la mateixa línia, Ester López, diputada d’Esquerra Unida, assenyalà que la demanda "no es real" perquè "els ciutadans no poden pagar”.

Oltra, durant la seua intervenció en el Ple, defensà la importància que té l’escolarització infantil en el desenvolupament personal i en l’àmbit socioeconòmic d’un país, atenent criteris d’organitzacions internacionals com Unicef. No obstant això, en la Comunitat Valenciana només el deu per cent dels xiquets de no més de 3 anys té la possibilitat d’accedir gratuïtament a este tram educatiu. "L’educació pública no és una prioritat per al Consell", declarà Modesta Salazar, del PSPV, qui acusà el Grup Popular de derivar la inversió educativa cap als centres privats de caràcter religiós.

- Segons L'Informatiu
-