L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dissabte, 25 de febrer del 2012

Càritas va celebrar ahir l’assemblea anual als locals del col·legi parroquial “San José” – Patronat.




L’assemblea de Cáritas va explicar com des de la constitució de la nova Càritas, 28 de juny de 2.011, s’ha buscat potenciar, les dues parròquies unides, l’acompanyament, la promoció i integració social, el suport i assessorament amb àmbits jurídics, social, formatiu, educatiu i assistencial. Es un fort repte per a la qual cosa cal la coordinació dels equips de les dos parròquies, la unió d’accions i una programació d’objectius que eviten un solapament comparatiu.
També s’hi va indicar la creació d’equips: acollida, animació i de tresoreria, així com els projectes que es duen a cap i que permeten fer realitat les necessitats que han estat detectades per l’equip d’acollida.


Actualment Cáritas du endavant els projectes del rober (arreplegada de coba i deixar-la en condicions i repartir-la) i economat (garantir l’accés universal a l’alimentació, dignificar  a la persona, establir relacions d’igualtat, controlar  les compres i l’adquisició de productes necessaris) on es va dir que s’ha acabat l’any 2.011 atenent a 276 famílies, d’aquestes 150 són naturals de Tavernes i 126 estrangers. Això ha representat repartir 63.000 quilos de menjar dels quals s’an arreplegat en campanyes uns 60.000 la resta la posa Càritas. El productes més venuts:  són  llet, galetes i magdalenes, oli, eros, tomaca fregida, farina, tonyina, ous......

Altre tema va ser l’explicació dels projectes d’Alfabetització, amb classes  de castellà i valencià, a 76 persones d’entre 19 i 25 anys majorment i distintes nacionalitats: Senegal, marroquí, iberoamericans i el d’insercio i promoció d’ocupació


Un dels projectes que es va proposar a la a la regidora de Benestar social va ser la constitució de la “Taula Solidària” com iniciativa per coordinar activitats, buscar solucions, unificar criteris entre les entitats del poble que treballen la solidaritat.

L’alcalde, Jordi Joan, es va dirigir a tots els presents per lloar el treball de Càritas i mostrant-se molt satisfet per trobar-se a l’assemblea i com des de l’ajuntament espera continuar recolzant-nos en tot el possible i que ho puga permetre la difícil situació econòmica per la que hi estem passant.

Per finalitzar  es repartiren uns diplomes, en senyal d’agraïment, a totes aquelles entitats, associacions i empreses que al llarg de l’any han col·laborat o promogut activitat de suport a Càritas. 

-  Segons la informació de Cáritas
-