L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 13 de febrer del 2012

L’Ajuntament de Tavernes usarà la firma electrònica per a la tramitació de les factures



L'ajuntament de Tavernes vol optimitizar recursos i en aquesta línia l'ús de la firma electrònica passarà a ser un element clau per a poder arribar a l’objectiu de la racionalització plena i efectiva de recursos.

L’Ajuntament de Tavernes instaura este mes la firma electrònica en la gestió municipal. Servirà per a tramitar les factures que arriben al consistori i estarà operativa des de la nova pàgina web que està a punt d’activar el consistori.

L'ús de la firma començarà el 24 de febrer. L’objectiu que es pretén amb la instauració d’este sistema digital és poder controlar i fiscalitzar totes les despeses generades en l’Ajuntament i estalviar en temps i en subministraments. Per exemple, en els departaments d’Intervenció i Tresoreria desapareix el paper pràcticament, ja que tota la gestió serà digital.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha expressat que “l’aplicació de la firma electrònica suposa un pas avant per a una gestió més eficaç de l’Ajuntament de Tavernes, ja que implica una optimització de recursos i, sobretot, una millor fiscalització i contenció de les despeses. A més, permetrà que els proveïdors de l’Ajuntament coneguen l’estat de la tramitació de les seues factures”.

El procés d’implantació de la firma electrònica entrarà a funcionar en tots els departaments de forma simultània. S’han fet unes jornades informatives al personal de l’Ajuntament i als regidors, i des de demà dia 14 fins el 21 es realitzaran unes jornades  formatives, en què s’explicarà de forma detallada a cada departament les particularitats d’ús pròpies.


El regidor d’Hisenda, Víctor Borràs, ha mostrat la seua satisfacció amb la pròxima implantació de la firma electrònica. “La implantació d’este sistema dóna transparència al procediment administratiu, ja que en tot moment es sabrà en quin estat es troba la tramitació. Crec que esta mesura acurtarà considerablement el temps de tramitació. A més, els proveïdors que tinguen firma digital, una vegada es pose en funcionament els sistema, podran consultar l’estat de la seua factura. Esta mesura suposa un estalvi en paper, tòners, manteniment d’equips i espai d’arxiu. Si tenim les tecnologies, n’hem de fer ús i aprofitar-ne tots els avantatges”.

El sistema de firma electrònica permetrà a l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna poder crear el portal del proveïdor. El proveïdor tindrà telemàticament el control total de la situació en què es troba la seua factura, en qualsevol moment del procés.

L’Ajuntament enviarà una circular als proveïdors per a comunicar-los totes les novetats de gestió  i suggerir-los  la utilització de la firma i la factura electrònica.

Amb este sistema, el consistori aplicarà els principis d’estalvi, eficiència i eficàcia. Es guanyarà temps de treball dels funcionaris, ja que suposarà un augment significatiu del rendiment del seu treball.

Amb la implantació de la firma electrònica, el consistori valler podrà estalviar en material de subministrament, com ara paper, tinta, bolígrafs, comunicacions, telèfons, i espai d’arxius, entre altres. Actualment no hi ha espai físic per a guardar tots els documents en l’ajuntament.

- Segons el web municipal
-

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Tu creus que aixo de la firma digital fara que paguen les factures mes pronte,jaja no meu puc creure..perque per a pagar soles fa falta que ganes de posarse en el lloc de les persones que estan pasanto mal per culpa de que no es paguen les factures.Y que pasen de eixes persones que volen parlar amb el ALCALDE per poder expicarle lo que estan pasant algunes xicotetes empreses per esta situacio y que el secretari els conteste que eixe tema no li corespon al ALCALDE,que fort em pareix..voldria saber quin es el tema que li interesa al señor ALCALDE ya que tu cotorra saps tant dels politics..bueno, tornant a lo de la firma digital, espere que servixca per poder cobrar tot el mon a qui li deguen diners

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ens sembla prou normal que siguen els regidors amb competencies delegades qui tracten els temes de les seues competencies. Hi ha un responsable d'Hisenda, com hi ha un educació, o de policia, o d'obres o d'urbanisme, entre altres.

Anònim ha dit...

Si, si, hi ha tots els regidors que es vullga, però el deutor és l'Ajuntament i el seu màxim responsable, l'alcalde. No crec que Jordi conteste als problemes que li puguen presentar dient que això és cosa de tal o qual regidor.
Altra també és la gestió del deute pendent amb empreses locals. Tots els governs ens venen que volen que siguen empreses locals les que treballen per a l'ajuntament i no és del tot veritat.
Jo sé d'empreses que no continuen treballant al nostre poble perque tenen factures grosses pendents a l'Ajuntament i no poden fer front a la feina.
Açò, quan altres empreses locals (p.e. gasolineres) van presionar el govern i de seguida van cobrar i firmar un conveni per a cobrar a 90 dies.
Crec que això es diu tracte de favor i política d'imatge.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Doncs, ja ho sabem ara tots, siguen empresaris, professionals, aturats, els alcaldes... en general tots, quan tinguem problemes, res de parlar amb directors generals, ni sotssecretaris de les conselleries... ni tan sols amb el president de la Generalitat... a parlar i demanar cita a Rajoy!!

Anònim ha dit...

A vore, entenc que un alcalde no pot ni te per que solucionar els problemes de la gent, sobretot quan son coses privades entre els ciutadans, encara que moltes voltes s´acudix a l´alcalde com si este fora el nostre senyor, ara Jordi va prometre escoltar, i tambe en entrevistes recents ha parlat sobre el deure de l´administracio de garantir la "felicitat" (imposible) dels ciutadans. Aixi que que menys que atendre i escoltar al ciutada i coordinar millor les reunions amb qui faça falta. No es una critica baladi, simplement es tracta de donar un servici i tots volem que siga el millor posible, no creieu??

Anònim ha dit...

Cotorra, és clar que Jordi no té perqué, ni deu atendre tota la gent ni tots els problemes. Però com a cap visible del govern local, SI ha de ser responsable de totes les actuacions i respostes del seu equip. No cal exagerar amb lo de Rajoy, el poble no és Madrid, ni València, ni Gandia i l'alcalde pot coneixer tota la problemàtica i tindre les respostes. Quan preguntem pel pareixer de Jordi ens referim a qué pensa i quines respostes té com a govern del qual és el cap.
Per a algunes coses (eixir com a protagoniste d'esta mateixa notícia) si que has considerat la seua figura important, abans que la de Vícor, quan escrius:
"L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha expressat que l’aplicació de la firma electrònica suposa..."
I per a eixir en les fotos no delega sols en els regidors, ell també ix en totes...
Sembla que els dos feu sols els comentaris que us interesa, i sobre altres punxegosos, pilotes fora.
no sé si serà coincidència, però sembleu tallats pel mateix patró.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Considerem totalment inadequat i fora de lloc el seu comentari quant a les valoracions-apreciacions personals que fa respecte a l'equip de La Cotorra i la comparació amb l'alcalde. Pensem que no hi ha color en tot a favor de l'alcalde.

Però no volem llevar-li el gust de que se'l mire publicat i com que no tenim res a amagar... doncs, ja se'l veu publicat el comentari.

Nosaltres considerem que a través dels seus comentaris només busca despretigiar una persona, en aquest cas l'alcalde, i per això li hem posat l'exemple de Rajoy.

Esperàvem l'entenguera l'exemple però sembla ser que no.

I tornant a el que diu vosté de considerar la seua figura - la de l'alcalde - important i abans que la del regidor el senyor Victor Borrás (massa familiaritat en vosté, dir-li només Victor), solament dir-li que mentre estiga la cosa legal com està, a l'Ajuntament la figura de l'alcalde és ara per ara la important, com Alberto Fabra està per damunt de qualsevol conseller o Rajoy ara i abans Zapatero per damunt de qualsevol ministre. Ja veu, una altra vegada semblant a l'exemple que esmentavem.

Però es que, a més a més, simplement nosaltres no hem assignat la importancia o no i qui va primer: ens hem limitat a copiar la nota que apareix en el web municipal, com ben clarament es diu davall. O siga, que les protestes o consideracions no ens les faça a nosaltres sinó al propi Ajuntament que reconeix la seua figura com a important i dalt de tot de l'organigrama municipal. Ja veu, ara diga'ns també que "pilotes fora".