L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 9 de febrer del 2012

Temes de les Corts Valencianes: El PP veta una comissió de finançament autonòmic i volia excloure Compromís d’algunes comissions



El canvi de llogater al Palau de la Moncloa de Madrid ha tingut de seguida conseqüències en l'actitud del PP valencià cap al Govern d'Espanya. Encara que els populars sostenen que cal un finançament autonòmic més just i això ho van exigir reiteradament al govern de Zapatero, ara no estan disposats a fer el mateix davant Mariano Rajoy des de les Corts Valencianes, com tenien per costum.

Fa dos diez, a la Junta de Portaveus de la Cambra autonòmica, el PP va vetar la tramitació d'una proposició del líder socialista Jorge Alarte per crear una "comissió no permanent especial per l'estudi d'un nou model de finançament autonòmic que equipare el finançament per càpita dels valencians a la resta de les comunitats autònomes ".

El portaveu parlamentari popular, Rafael Blasco, va  per justificar que el seu grup rebutgés la tramitació de la proposta perquè  hi ha una comissió d'experts sobre finançament autonòmic. Això sí, en cap momento va dir en quin argument reglamentari es basa el PP per impedir que la iniciativa socialista es debata, i per tant es vote a les Corts.

No es pot impedir el debat

"Poden mantindre la seua postura amb la força dels vots, però no poden evitar que es debata" s'ha queixat Mònica Oltra, de la Coalició Compromís, sobre la negativa del PP a tramitar propostes del seu grup com una relativa a la memòria històrica, la condemna del franquisme i el Valle de los Caidos que va ser admesa a tràmit al juliol però ara els populars es neguen a tramitar.

El ple de les Corts del proper dia 15 de febrer elegirà un vocal del PP al consell d'administració de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). Es tracta de la vacant deixada per Juan de Dios Navarro que és el delegat del Consell a Alacant. En base a que calen 3/5 per a fer la renovació i el PP no arriba a eixe percentatge, el portaveu de Compromís, Enric Morera, ha instat els socialistes a bloquejar i a  no donar suport "als que volen destruir RTVV" .  Morera creu que el PSPV-PSOE cometria un "gravíssim error polític" si facilita la renovació del PP i el control de RTVV.

La socialista Cristina Moreno ha dit que el seu grup no serà "còmplice" del desmantellament de RTVV que pretén el PP, però "els acords són per complir-los" i, si el dimitit era del PP, li correspon susbstituir.

Moreno va deixar caure que el PP havia proposat als socialistes un pacte que incloïa les vacants en RTVV i en el Consell Valencià de Cultura ( CVC), i deixar fora a Compromís.

En efecte, la idea inicial del PP era portar al ple del dia 15 també les dues vacants del CVC, produïdes el juny passat, quan els socialistes van retirar en l'últim moment un candidat inelegible i el PP va deixar fora al candidat de Compromís, l'escriptor Joan F. Mira, perquè la coalició va decidir votar només els seus candidats en organismes com RTVV. 

El portaveu popular Rafael Blasco va oferir al síndic socialista Jorge Alarte deixar a Compromís fora del Consell Valencià de Cultura i excloure’ls també de la comissió de les Corts Valencianes que ha de defensar davant el Congrés dels Diputats la reforma de l'Estatut d' Autonomia. La negativa dels socialistes a trencar els pactes per als organismes consultius ja excloure Compromís de la defensa de la reforma de l’Estatut ha portat el PP a no incloure les vacants del CVC en l'ordre del dia.

- Basat en El País
-