L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

diumenge, 19 de febrer del 2012

Clam a Castelló per TV3



Els carrers de Castelló de la Plana es van omplir ahir de gom a gom, amb uns 15.000 manifestants, que van voler dir al president de la Generalitat: '#FabraVolemTV3'. La manifestació va aplegar gent vinguda d'arreu del territori i fou encapçalada per representants de la cultura, el sindicalisme i la política, demanant que s'impulsi una solució de futur, que es posi fi a la situació actual i recordant que la reivindicació encara és viva. 'Li recordem al govern valencià en territori del president Fabra que la majoria de la societat valenciana vol les emissions de TV3', va dir el coordinador d'ACPV, Toni Gisbert, un cop acabada la manifestació.

Gisbert valora el canvi de situació que podria significar que ara presideixi la Generalitat Alberto Fabra, i no Camps. 'De la bel·ligerància de Camps hem passat a una no bel·ligerància amb Fabra. Però ara volem que es passe d'una actitud passiva a una d'activa, perquè ja no hi ha excuses. Està clar que la majoria de la societat valenciana vol TV3'.

I admet una certa desconfiança enversa el govern de Fabra, després de les declaracions d'ahir del vice-president, José Císcar, dient que les emissions de TV3 serien possibles quan es disposés d'un nou múltiplex de TDT i si el govern català repectava 'les senyes d'identitat valencianes'. Gisbert opina: 'Poden ser dues coses: o bé un discurs adreçat al consum intern, a calmar determinades bases perquè no se'ls acuse de carrergar-se l'herència de Camps, i podria significar que Fabra no significàs un canvi real. Ho sabrem en els pròxims mesos, que és quan Fabra hauria de fer un gest positiu'.


Personalitats en la manifestació

A primera fila hi anava Vicent Climent, rector de la Universitat Jaume I de Castelló; Eliseu Climent, president d'ACPV; Joan Francesc Mira, de la junta directiva d’ACPV; Teresa Parejo, de la plataforma Sense Senyal; Vicent Pitarch, de l'Institut d’Estudis Catalans; Lluís Meseguer, de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua; Vicent Moreno, president d'Escola Valenciana; Maria Nebot, de Castelló per la Llengua; Maribel Peris, del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Castelló; Guillem Palomo, president del Centre Excursionista de Castelló, i l'escriptor Vicent Usó.

Rere una segona pancarta, amb el lema 'Per la legalització de les emissions de TV3', hi havia Encarna Barragán, de Comissions Obreres; Tino Calero, d’UGT; Àlvar Anyó, d’Intersindical Valenciana; Francesc Colomer, del PSPV; Josep Maria Panyella, president del Bloc; Joan Baldoví, diputat de Compromís; Marina Albiol, diputada d’EUPV; Núria Arnau, d’ERPV; Pura Peris, dels Verds; Josep Guia, del PSAN, i Alfons López Tena, diputat de Solidaritat Catalana per la Independència.

La manifestació havia començat a les sis de la vesprada a la plaça de les Faroles i ha acabat a la plaça de l'Ajuntament, on el lingüista Vicent Pitarch va fer la lectura del manifest reclamant que es posi fi a l'apagada.

Un any sense senyal
La desconnexió dels repetidors d'ACPV, el 17 de febrer de 2011, va posar punt final a vint-i-sis anys d'emissions. L'apagada va tenir una resposta molt contundent des de la societat civil, en forma de concentracions i manifestacions espontànies a tot el País Valencià, i l'aprovació de nombroses mocions municipals. El punt culminant va ser la multitudinària manifestació que el 16 d'abril va omplir amb unes cent mil persones els carrers més cèntrics de València.

- Segons VilaWEb (Text i imatges)
-