L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 17 de febrer del 2012

Unió i AVA se senten "traïts" pels parlamentaris europeus després de la firma de l'acord UE-Marroc


La Unió de Llauradors i AVA Asaja han manifestat sentir-se "traïts" pels parlamentaris europeus que ahir dijous han votat a favor de l'Acord d'Associació entre la Unió Europea i Marroc. Les organitzacions agràries consideren que  va "en contra dels interessos dels pagesos i els consumidors, per beneficiar a les grans empreses de les dos ribes del Mediterrani".

La Unió ha indicat que resulta "contradictori" que la Comissió d'Agricultura del Parlament Europeu votés en contra de l'acord i la de Comerç Internacional a favor, la qual cosa posa de manifest que "l'agricultura és un altre cop moneda de canvi en la política exterior de la Unió Europea".

 El secretari general de La Unió, Ramón Mampel, ha comentat que "no pot tolerar-se" l'entrada de produccions en les quals s'han utilitzat fitosanitaris prohibits a la Unió Europea, "però acceptats per exemple al Marroc i que, per tant no donen garanties als nostres consumidors".

Mampel ha apuntat que de l'acord també queden "qüestionable"  els beneficis socials sobre la població i pagesos marroquins "doncs el capital i la producció agrícola estan en mans de grans empreses amb capital europeu o fins i tot de la pròpia casa reial marroquina, tot això a costa de l'agricultura familiar europea", ha assenyalat.

La Unió ha criticat l'"incompliment sistemàtic" dels acords amb el Marroc i l'"excessiva complaença" de la Comissió Europea sobre esta qüestió. "Ara s'obre la porta a nous incompliments en augmentar l'entrada a la Unió Europea de productes hortofructícoles fins ara amb protecció", ha indicat.

L'impacte del nou escenari comercial derivat de l'acord amb el Marroc serà "devastador" per a l'agricultura valenciana sumida des de fa temps en una situació molt delicada i a la qual qualsevol factor de desequilibri afegit, complicarà encara més les seues perspectives, segons AVA.

Un estudi seu indica que l'augment de les exportacions marroquines de cítrics i hortalisses en condicions "absolutament avantatjoses" es traduirà, a curt termini, a la Comunitat Valenciana "a l'abandonament d'unes 16.000 hectàrees de terres de cultius , en la seua majoria de cítrics, en la pèrdua directa de 200 milions d'euros i d'uns 640.000 jornals".

Per tot això, creu que l'acord és "injust, desequilibrat i immoral". "Per este camí no es construïx una Europa fort i cohesionada. A ningú pot estranyar, en tals circumstàncies, que cresca l'euroescepticisme"  ha finalitzat.

- Segons EuropaPress
-