L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 15 de febrer del 2012

Compromís demana al Congrés de Diputat a Madrid la prohibició de les prospeccions petrolieres i de gas en la costa mediterrània


 

El diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha registrat hui una proposició no de llei per a demanar al Govern central la prohibició de les prospeccions petrolieres i de gas en la costa valenciana i també la balear.

Segons ha explicat Joan Baldoví, “ara fa quasi un any, el 17 de febrer de 2011 les Corts Valencianes aprovaren amb la unanimitat de tots els grups polítics oposar-se a les prospeccions petrolieres i de gas que autoritzava el govern central, aleshores en mans del PSOE. Tant Camps, com l’alcaldessa de València i qui era conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, van fer gala d’una radicalitat extrema contra eixe projecte, com també ho van fer alguns consellers i càrrecs públics que ara són també diputats al Congrés”.


Per això, des de Compromís han presentat eixa iniciativa al Congrés perquè s’espera comptar amb els vots a favor “d’eixos diputats del PP i també del PSOE que el 17 de febrer de 2011 eren diputats de les Corts Valencianes i votaren en contra de les prospeccions. Si fan el contrari, estaran traint als seus votants, a les seues promeses i a allò que feren com a parlamentaris autonòmics, a més a més d’estar en contra dels interessos mediambientals, econòmics i de les persones del País Valencià”.


El parlamentari valencianista argumenta en la seua proposta que les prospeccions i unes hipotètiques explotacions dels jaciments d’hidrocarburs i de gas “suposarien sols beneficis per a les empreses explotadores i, en cas d’un accident com el que va passar fa poc de temps al Golf de Mèxic, el problema ja no seria d’ells, seria de les valencianes i els valencians i també de les Illes Balears perquè amb una mar bruta de petroli ens hauríem d’acomiadar del turisme, d’un sector econòmic potent que suposa el 14% del PIB valencià i per això, estem totalment en contra, perquè la solució als problemes energètics no passa per fer més explotacions de petroli i augmentar la dependència a un combustible brut i sense futur i perquè, a més a més, no podem vendre el futur i la prosperitat de la nostra terra a un projecte com eixe, hem d’anar-hi més lluny i hem de treballar per tindre un turisme més potent i al mateix temps més sostenible perquè és possible”.


Recordem que una de les primeres iniciatives parlamentàries de Joan Baldoví al Congrés dels Diputats va ser una pregunta sobre les prospeccions, la qual no ha estat contestada encara. Per això, el diputat de la coalició formada pel BLOC, Iniciativa PV, Els Verds-EE i Equo ha presentat la proposició no de llei, “perquè ja hem vist que el govern no està en contra de les prospeccions, però sí que està en contra dels interessos econòmics, de les persones i del medi ambient del País Valencià”.

- Nota de premsa de Compromís.