L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 15 de febrer del 2012

I ara la polèmica de les hores extres es trasllada a la premsa... i cadascú diu la seua i conta la processó segons li ha anat.



La polémica primer va ser en el plenari, en els de desembre i de gener, quan l’oposició s’interessava per les hores extres fetes per la Policia Local i acusava al govern municipal d’haver incrementat molt eixa despesa. El regidor responsable, Evarist Sansaloni, havia justificat en els plenaris l’augment i afirmava que venia determinat perquè ara no es contractava cap empresa de seguretat privada com feia l’oposició, i això havia suposat un estalvi de 80.000 euros i també s’havia estalviat el sou de set agents de menys que ara tenia la plantilla de la policía local, estalvi que el PP no havia contemplat.

Després de dos aldarulls en el plenari, ara la polémica s’ha traslladat a la premsa i avui en “Las Provincias” el PP acusa al govern municipal d’haver “triplicado el gasto de horas extra en sus primeros seis meses de gobierno. El incremento afecta sobre todo a la Policía Local…”.

Les dades que aporta l’oposició son que “entre los meses de julio y diciembre el ejecutivo local ha gastado un total de 149,248'83 euros en concepto de horas extra, mientras que en el mismo periodo de 2010, con el gobierno popular, esta cuantía fue de 56,665'96 euros. Esto supone «la friolera» de 92,582'87 euros más.  I amb eixa quantitat afirmen que “ se podría contratar a una decena de personas cada mes”.

I com no el portaveu, Manolo Vidal, afig que el que diu el govern que s’estalviara en l’enllumenat ja se l’ha gastat en hores extres i acaba dient “Una vez más vemos despilfarro, manipulación en la información y escasas políticas para frenar el desempleo».

El diari també recull la resposta del responsable de Personal i Seguretat Ciudadana, Evarist Sansaloni, que  recordava que “se han recortado determinados servicios para rebajar gastos y la plantilla policial actual es menor. Para completar el servicio con efectividad hay que dotar más horas. Se han hecho las horas extra necesarias para garantizar la efectividad de los servicios».

Segons Sansaloni, des del 6 de febrero hi ha una reestructuració de la Policía Local que afecta el retén de la costa i a la guardia rural «con lo que ahora bajará notablemente el gasto en horas extra».

Y acabava “Las Provincias” indicant que “el edil nacionalista explicaba que en diciembre, por la celebración del Festivern, se tuvo que reforzar la seguridad y los servicios”.  La negreta és nostra i és que ens ha estranyat de manera que en compte de dir, del Bloc,  diga “nacionalista”  per a fer referencia al Festivern. I tothom sap que deia el PP els dies previs a la seua celebració.

I que diu el “Levante-EMV”

El diari “Levante-EMV” recull les mateixes dades del PP, que no anem a repetir, però hi ha variacions molts sucoses del que diu el regidor Evarist Sansaloni, quant en bona lògica, les manifestacions seran les mateixes als dos diaris.

Així “Levante-EMV” diu que Sansaloni explica que “desde el mes de septiembre la Policia Local cuenta con siete agentes menos lo que esta provocando que los estan actualmente deban hacer mas horas para cubrir eventos como fiestas del pueblo y actividades lúdicas”.  Com es veu, bastant entenedor el perquè de l’augment d’hores.

I a continuació explica el regidor que després de la reestructuració de la plantilla, amb una optimització de recursos, en el mes de gener s’havia reduït la despesa en 20.000 euros, a més d’augmentar el servei en el reten de la platja de manera permanent i en els camps, amb una patrulla per la vesprada. Com es veu hi ha diferència sustancial en el tractament de la informació que facilita el regidor.

Però on més es veu la diferencia de criteris periodístics és quan Evarist Sansaloni “acusó al PP de no sacar en los plenos los datos que no les interessan”. Redimonis, ara va i resulta que hi ha alguna cosa que no li interessa al PP, i sembla ser que tampoc tenia massa importancia per al diari degà que no ha publicat res . ¿Quina cosa serà? 

I el mateix diari Levante-EMV ens ho informa amb detall quan escriu: “I es que según el edil, durante la pasada legislatura, el gobierno del PP gastó miles de euros en contratar a una empresa de seguridad privada a la que además aún se le debe mucho dinero porque se la contrataba sin consignación presupuestaria. Algo que ahora no sucede lo que supone un ahorro que el PP no quiere reconocer porque no les interesa.”

Tot clar.  Ni ho reconeix el PP ni tenia importància per a “Las Provincias”. I suposem que eixos “miles de euros” es referirà als  459.322,74 que informaven ací com a pagats a una empresa privada de seguretat, dels quals l'any 2011 l'Ajuntament ja n’ha pagat 38.047,12 i encara en deu 94.475,16. I damunt resulta que, segons el regidor responsable de l’àrea policial “sin consignación presupuestaria”.
-

10 comentaris:

La Cotorra de la Vall ha dit...

Després de publicada, hem eliminat la nota rebuda, firmada per un anònim, i que suposadament era provinent d'una empresa de seguretat.
Un lector ens ha avisat que en un altre blog està la nota, però completa, i a més firmada per l'empresa, cosa que aci no passava i, per tant, com que no tenim constància de l'autencitat de l'enviament, hem decidit suprimir-la i el comentari al respecte que feiem.

La nota allí s'encapçala"

"Fa uns dies, un determinat blog de la Valldigna va voler utilitzar el nom de l’empresa Troyano per a difamar-la i voler reforçar un argument que li va quedar totalment fals i ple de dates amb errors".

Eixa frase s'havia eliminat, però com els nostres lectors hauran pensat, i ja havíem informat abans, ací no s'ha publicat cap dada, ni xifra que no siga certa i veraç.

Anònim ha dit...

La santíssima Trinitat: diari, radio i seguretat. Amén.

Cinèfil ha dit...

"Todos a la càcrcel", pelĺícula de Berlanga de màxima actualitat

Anònim ha dit...

És tot un simptoma que el Troianos envien la nota al Diari de Tavernes i al Ventilador. Pretenen seguir estant sota l'ala del PP que ara mana "quasi" per tot arreu.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I a "La Veu de la Valldigna" en forma de carta.

I cap dels tres mitjans ha publicat res de les xifres que s'han dit ací a La Cotorra com podeu imaginar de font de tota solvència i seguretat.

Anònim ha dit...

El govern actual té el tripartito i el anterior el tripropagandito:
Radio Valldigna-Las Provincias Safor-La Veu de la Valldigna.
Com diu l'amic radiofònic, cal quedar bé amb els polítics. No sé amb els d'ara, amb els d'abans deu estar molt agrait i tindrà por de perdre amics.
Per cert, la radio local és legal?

Anònim ha dit...

Feu el favor de informar-vos sobre les xifres abans de ser publicades, sembla mentida que estigueu en contra d'una empresa del nostre poble que dóna treball als nostres veïns, tan poca feina teniu? que recriminar a una empresa local, reitero, que fora de politiquejos i de qui governi se suposa que als temps que estem de tanta crisi, l 'unic que voldra és feina i punt.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I vosté faça el favor de no usar un traductor i aprendre el valencià.

Com hem dit per activa i per passiva les xifres publicades són les reals, veridiques i vertaderes i les que corresponen FINS ELS CÈNTIMS a la comptabilitat municipal.

I com se sol dir per Tavernes... si no s'ho creu, vaja i busqueu-ho!

Anònim ha dit...

Yo no voy a entar en la guerra de las horas extras, entre otras cosas porque sólo tengo los datos que ofrecen dos blogs ideológicamente cláramente definidos, por lo que no se si están bien o no justificadas. He pedido las cifras al regidor de turno y si me las facilita, ya las analizaré.

Sólo tengo que decir que las veces que he tenido contacto profesional con Troyano , ésta ha dado un servicio impecable; que ójala hubiese más empresarios como Carlos Gimeno, que está dando trabajo a mucha gente en Tavernes : radio, empresa de seguridad, revisión de extintores, punt d'encontre jove, instalación de alarmas, etc.

Y hacer una reflexión : Las horas extras que se están haciendo recaen en unas personas que ya tienen su sueldo. Cabría preguntarse si, en el caso de que dichas horas pudiesen ser cubiertas por empresas privadas, que ya digo no lo se pues no tengo datos oficiales ¿ no se estaría creando empleo en Tavernes?.

Habría que planteárselo, señores del gobierno, mientras no saquen a concurso y se ocupen las plazas deficitarias.

Anònim ha dit...

Empresa de servicio impecable? El dia que tot se sàpia.... n'hi ha alguna cosa "aparcada" d'abans que ja eixirà. I potser a alguns els caiga la cara de vergonya.
Molta cara si que hi ha, i damunt escrivint cartes justificatòries.