L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 25 de febrer del 2012

La Generalitat tanca el 2011 amb un dèficit de 1.543,4 milions, quatre vegades més que en el 2010.ren 379 milions.



El dirigent del PP i conseller d'Hisenda, José Manuel Vela, va presentar ahir la liquidació dels pressupostos de la Generalitat del 2011 que presenten una dada molt negativa: La Generalitat va tancar l’any passat amb un dèficit de 1.543,4 milions, una xifra que multiplica per quatre les pèrdues del 2010, que foren 379 milions.

La política d’austeritat del Consell no es reflecteix en els compters públics i no servia massa que el conseller d’Hisenda, José Manuel Vela, vulguera presentar una visió optimista de la situació econòmica de la Generalitat quan demostrava un gran interés per destacar l’estalvi pressupostari de 739,4 milions, però la realitat és més pessimista:

El dèficit s’ha quadruplicat en només un any i els números diuen que els ingressos no financers pujaren a 10.773 milions, mentre que la despesa va ser de  14.061 milions. L’activitat del Consell governat pel PP, descomptat el deute, registra un dèficit 3.600 milions quan en van ser 2.857 l’any 2010.

El conseller va trobar una fàcil justificació dient que la causa és la caiguda d’ingressos ordinaris de la Generalitat i,  com no, va culpar de la situació a l’anterior govern de Zapatero pel model de finançament autonòmic que castiga als valencians. Dels balafiaments del Consell que governa el PP (aeroports, ciutats de les llums o de les arts, terres mítiques, formules 1... i un llarg etcetera, no va dir res.